Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti: Autorităţile ar trebui să ofere soluţii satisfăcătoare pentru a avea condiţii normale de şcoală. Avem multe motive de îngrijorare

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 13 septembrie 2021, 16:11 Actualitate | Esenţial


Aurel Perca
Foto: Facebook / Francisc Dobos
Noul an școlar a început cu multe semne de întrebare, cu motive de îngrijorare și întrebări cu privire la modul în care se va desfășura procesul de învățământ, în contextul pandemiei, iar responsabilii din guvern și din inspectoratele școlare ar trebui să dea un răspuns, dar mai ales să ofere soluții satisfăcătoare pentru a avea condiții normale de școală, afirmă Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, IPS Aurel Percă.
  • "Ne aflăm la începutul unui nou an școlar și avem înaintea noastră încă multe semne de întrebare, motive de îngrijorare și întrebări cu privire la modul cum se va desfășura procesul de învățământ, pus la încercare de pandemia de coronavirus și de noile ei <<valuri>>, care ne amenință tot mai mult.
  • Am asistat și asistăm la ample dezbateri referitoare la <<scenariile>> de desfășurare a noului an de învățământ, care umplu paginile ziarelor și ocupă spații importante în emisiunile celorlalte mijloace de informare în masă.
  • Politicienii, responsabilii din guvern și din inspectoratele școlare ar trebui să dea un răspuns, dar mai ales să ofere soluții satisfăcătoare pentru a avea condiții normale de școală. Pe bună dreptate, suntem cu toții îngrijorați cu privire la viitorul activităților școlare, dar la început de an școlar, încredințăm toate în mâinile lui Dumnezeu și cerem lumina Duhului Sfânt, ca să-i călăuzească pe toți și să ne ajute să trecem peste toate dificultățile", afirmă Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, într-un mesaj transmis la începerea noului an școlar.
El mai spune că scoala a fost și va trebui să rămână întotdeauna una dintre realitățile cele mai sănătoase și mai pline de speranță pentru țara noastră, unde trebuie cultivate cele mai bune calități umane, unde să se trăiască cu pasiune și entuziasm misiunea delicată și serioasă a educației, pentru construirea viitorului societății: "Școala nu trebuie să se limiteze la transmiterea, respectiv dobândirea de noțiuni și abilități intelectuale, ci să contribuie și la construirea unor relații interpersonale armonioase, precum și la cultivarea respectului față de ceilalți și față de Casa comună – mediul înconjurător, așa cum ne încurajează și Sfântul Părinte Papa Francisc în Enciclica Laudato’ Si".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1436 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by