Un incendiu s-a produs, sâmbătă seară, la un bloc în construcţie de pe strada Parcului din Bucureşti. Incendiul s-a manifestat cu mari degajări de fum, iar martorii vorbesc despre un zgomot puternic care s-a auzit, asimilat unei explozii, relatează News.ro.

Incendiu in zona de nord a Bucurestiului, strada Parcului, Sector 1Foto: Facebook/ Fistac Valentina

Potrivit imaginilor publicate de martori pe reţelele sociale, incendiul se manifestă cu mari degajări de fum.

UPDATE 22.50: Clotilde Armand a dispus verificări în cazul proprietarului imobilului și cu privire la modul în care au fost emise autorizaţiile de construire

„Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dispus în această seară să se facă verificări în cazul proprietarului imobilului din strada Parcului nr. 20, privind modul în care au fost emise autorizaţiile de construire. Poliţiştii locali de la Ordine Publică au ajuns la locul incendiului şi acordă suport echipajelor ISU, care au izolat perimetrul”, a transmis, sâmbătă seară, Primăria Sector 1.

Sursa citată a precizat că, potrivit primelor informaţii, este vorba de un bloc cu 12 etaje, iar la ultimul nivel sunt depozitate butoaie cu smoală.

Blocul era în construcţie şi era nelocuit.

Nu sunt victime. Suprafaţa afectată de flăcări este de aproximativ 500 mp.

Pompierii continuă intervenţia pentru lichidarea incendiului.

Nu sunt victime

Martorii au relatat și că s-a auzit și „o explozie mare”. Explozia puternică se pare că a fost cauzată de faptul că la ultimul nivel erau depozitate butoaie cu smoală.

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis că incendiul s-a produs pe terasa unui bloc cu 12 etaje aflat în constructie.

„Ard butoaie cu smoală şi carton bituminat, suprafața afectată - aprox. 500 mp. Nu sunt victime. Sunt degajări însemnate de fum”, au transmis pompierii.

UPDATE 1: Se acţionează cu 11 autospeciale de stingere şi două autoscări.

Nu sunt victime, informează și ISUBIF, citat de Agerpres.

Până în acest moment s-a acţionat de la înălţime cu autoscara, echipele de pompieri au urcat la ultimul nivel şi acţionează pentru stingere, arată sursa citată.

UPDATE 2: ISUBIF anunţă că, în acest moment, nu mai arde cu flacără, iar o parte dintre autospeciale vor fi retrase din dispozitiv.