O anchetă a fost deschisă după ce patru angajați ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ar fi jefuit doi oameni care au murit într-un accident rutier, la începutul acestei săptămâni, relatează Digi24.ro. Potrivit sursei citate, cei patru suspecți sunt cercetați în libertate.

Accident rutier (arhiva)Foto: Agerpres

Accidentul rutier s-a produs luni, pe E85, la Șindrilița (județul Ilfov). A fost o coliziune între o mașină în care se aflau cele două persoane care au decedat – soț și soție – și un camion.

Potrivit Digi24, cei patru angajați ai Companiei de Drumuri au fost chemați de polițiști pentru a curăța șoseaua în urma accidentului. Angajații CNAIR veniți la fața locului se pare că au furat un telefon mobil și 250 de lei de la victimele decedate.

Polițiștii și-au dat seama ulterior de acest lucru, au deschis o anchetă și i-au reținut pe cei patru angajați ai Direcției de Drumuri București. Aceștia nu au fost arestați preventiv și vor fi cercetați în libertate.

Conform postului de știri, conducerea CNAIR așteaptă finalizarea cercetărilor pentru a începe o anchetă disciplinară. Dacă cei patru angajați vor fi găsiți vinovați, dincolo de dosarul penal, ei ar putea să fie și dați afară de la serviciu.

„Referitor la faptele celor 4 angajați ai companiei, precizăm că se vor respecta prevederile CCM, iar sancțiunile se vor aplica după convocarea de urgență a comisiei de cercertare disciplinară ce va analiza toate aspectele. Având în vedere gravitatea acestor fapte, vor fi puse în aplicare prevederile Art.128, paragraf 1) e, din CCM, care menționează condițiile în care angajatorul are posibilitatea desfacerii contractului de muncă ca urmare a abaterilor disciplanare grave” - au transmis reprezentanții CNAIR în cursul serii de sâmbătă, într-o serie de precizări pentru presă.