Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru şi fostul secretar de stat din Ministrul Sănătăţii Horaţiu Moldovan au fost numiţi, joi seară, consilieri onorifici ai premierului, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial. De asemenea, alți secretari de stat susținuți de USR PLUS au fost demiși.

Nelu TataruFoto: AGERPRES

Potrivit Monitorului Oficial, premierul a decis şi numirea lui Septimiu-Rareş Szabo, economist cu experienţă solidă la Comisia Europeană, care a lucrat cu Cristian Ghinea la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în calitate de consilier onorific.

Totodată, premierul a continuat demiterile secretarilor de stat, miercuri acesta a demis mai multi secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de USR-PLUS.

Astfel, Marius-Mihai Vasiliu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Călin-Claudiu Bădiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar Gheorghe-Radu Szekely din funcția de secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

De asemenea, Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate.

Reamintim că joi guvernul a demis prin Hotarâre de Guvern toți prefecții și subprefecții USR-PLUS, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar pentru demiterea lor era necesară o Hotărâre de Guvern.

Citește și:

VIDEO Premierul a demis toți prefecții și subprefecții USR-PLUS / Alți secretari de stat ai USR-PLUS vor fi demiși joi