Cargus România și Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat pentru a pune la dispoziție pe piața locală cea mai avansată soluție de acceptare la plată a cardurilor pentru servicii de livrare. Alpha PhonePOS este prima aplicație lansată de o bancă din România care este capabilă să transforme un dispozitiv mobil Android într-un terminal POS și permite acceptarea cardurilor de debit și credit pentru plata contactless. Integrând această nouă tehnologie în terminalele PDA cu Android, Cargus va oferi clienților săi acces la o metodă flexibilă și sigură de plată cu cardul la livrare, fără echipamente suplimentare.

Cargus devine prima companie de curierat din România care folosește o soluție PIN on Glass - Alpha PhonePOS, furnizată de Alpha Bank RomaniaFoto: Alpha Bank

Specificitatea pieței din România constă în faptul că, deseori, consumatorii își plătesc numerar cumpărăturile efectuate online. Potrivit datelor Cargus, aproape 65% dintre toți cei care fac cumpărături online selectează opțiunea de a plăti numerar la livrarea coletului.

Cererea pentru servicii de curierat se dezvoltă în mod dinamic, în principal datorită creșterii popularității comerțului electronic.

Datorită cooperării strategice, Cargus va oferi clienților săi posibilitatea de a efectua plata cu cardul la livrare, inițial la curierii ce își desfășoară activitatea în București, urmând ca din luna octombrie să extindă această facilitate la nivel național.

„Suntem prima companie de curierat din România care introduce plata cu cardul pentru destinatari folosind o soluție Pin on Glass și prima companie din Europa care oferă o soluție în cadrul unei aplicații de curierat. Plata cu cardul este mai rapidă, mai facilă și mai convenabilă, iar clientul nu mai are grija de a avea numerar sau de a scoate bani pentru a achita ramburs. Aceasta este doar una dintre viitoarele implementări inovatoare anunțate de Cargus în lunile următoare, care vor facilita și spori confortul utilizării serviciilor noastre pentru toți destinatarii coletelor”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus.

Plata coletului la curierul Cargus este la fel de simplă ca plata la magazin. Poate fi realizată cu orice card contactless sau folosind un dispozitiv cu portofel digital. Tranzacția se efectuează prin simpla apropiere a instrumentului de plată de PDA-ul curierului. Pentru sumele care depășesc limita contactless, clientul va trebui să tasteze codul PIN pe o tastatură dinamică afișată pe ecranul PDA-ului.

„Cercetarea noastră arată că pentru destinatarii coletelor, efectuarea plăților ramburs ar trebui să fie convenabilă și rapidă, asemenea cumpărăturilor online. De aceea, am stabilit parteneriatul cu Alpha Bank și am echipat curierii cu cea mai avansată soluție de plată (PIN on Glass), care permite acceptarea rapidă a plăților cu cardul. Datorită acestei soluții, consumatorii care aleg plata la livrare vor putea efectua o tranzacție fără numerar, convenabilă și complet sigură folosind tehnologia contactless și avantajele cu care ne-a obișnuit deja”, a adăugat Jarosław Sliwa.

„Prin implementarea acestei noi tehnologii, dezvoltate în parteneriat cu SIBS România, am reușit să răspundem solicitărilor venite din partea clienților pentru care mobilitatea este esențială. Suntem încântați de această colaborare cu partenerul nostru, Cargus, și avem încredere că aplicația Alpha PhonePOS va contribui la o adoptare extinsă a plăților cu cardul la livrare pe piața locală”, a declarat Cristian Dragoș, Vicepreședinte Executiv Retail, Alpha Bank Romania.

Articol susținut de Alpha Bank Romania