Ministrul demis al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă, joi, la plecarea de la minister, că pleacă cu fruntea sus şi că a făcut tot ce trebuia să facă în ultimele luni, lansând o avalanșă de critici la adresa lui Florin Cîțu, care "nu este un partener loial, un lider care să unească coaliția, nu își respectă cuvântul dat și are un respect redus față de lege". Stelian Ion l-a avut alături pe Dan Barna, care a subliniat că Florin Cîțu "trebuie să devină istorie, cu o poză frumoasă pe holul Guvernului".

Stelian IonFoto: Agerpres

  • "Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi, în general, are un respect redus faţă de lege, faţă de Constituţie.
  • Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat sunt relevante în sensul în care şi acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranţă la respectarea regulilor şi la cuvântul dat", a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

El a spus că motivele remanierii sale au fost "doar pretexte", iar proiectul Programului "Anghel Saligny" este mai degrabă "o invitaţie pentru furt din banul public".

  • "Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicate, au fost doar pretexte legate de o aşa-zisă avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au desluşit în perioada următoare, s-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiţiei pentru a fi avizat.
  • Dincolo de caracterul său total inadecvat, de faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă pentru dezvoltarea României, mai degrabă o invitaţie pentru furt din banul public. Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde este o miză foarte importantă pentru unii, pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei", a afirmat Stelian Ion.

Stelian Ion a susținut declarația de presă avându-l lângă el pe vicepremierul Dan Barna, care a amintit despre moțiunea de cenzură pe care USR-PLUS vrea să o depună.

  • ”(...) Sperăm ca acest premier să devină un premier în istorie, să aibă acolo o poză frumoasă la Palatul Victoria (...)
  • Această coaliţie poate să continue şi ne aşteptăm ca PNL să propună un om serios, competent, care are proprietatea şi valoarea propriului cuvânt, pentru că asta a fost, de fapt, problema de fond de mai multe luni de zile”, a declarat Dan Barna.