O bucată de tavan a căzut peste birourile polițiștilor, într-o încăpere a Secției 3 Poliție București, care funcționeză într-un imobil vechi și degradat. Poliția Capitalei a transmis că nu a fost rănită nicio persoană, iar sediul Secției 3 Poliție "este în proiect de modernizare prin BIRD", în 2020 fiind făcut studiul de fezabilitate.

tavan prabusit la sectia 3 Politie din BucurestiFoto: Europol

Incidentul a avut loc miercuri, în biroul polițiștilor de la investigații criminale.

  • "Domnule ministru, raportăm: ne cade tavanul în cap!
  • În ultima apariție publică, ministrul Bode ne-a vorbit despre drumuri și poduri, despre asfaltări și proiecte de infrastructură rutieră.
  • Între timp, la MAI, unde figurează Lucian Bode ca ministru, cel puțin pe hârtie, în Secția 3 Poliție din București, capitala României, în anul 2021, cade tavanul peste birourile polițiștilor.
  • Norocul a făcut să nu vorbim despre vătămări grave sau victime. Iar dincolo de ironie, o țară cu pretenții de Schengen nu este în stare să ofere condiții elementare de muncă pentru un serviciu public, cum este cel al Poliției", a reacționat Sindicatul Europol.

Poliția Capitalei a transmis, joi, că sediul Secției 3 Poliție este în proiect de modernizare prin BIRD, în 2020 au fost făcute expertiza tehnică și studiul de fezabilitate, dosarul fiind depus apoi Direcția de Cultură a Municipiului București, pentru obținerea avizelor necesare.

Conform sursei citate, Direcția de Cultură a solicitat completarea studiului de fezabilitate cu un studiu istoric, având în vedere vechimea clădirii în care funcționează Secția 3 Poliție.

  • "Studiul istoric a fost elaborat în acest an, documentația în vederea obținerii avizelor fiind deja depusă la Direcția de Cultură a Municipiului București, în vederea analizării și avizării documentației.
  • După avizare, în funcție de fondurile financiare alocate, se va derula procedura de achiziție proiectare și execuție.
  • Pentru funcționarea, o scurtă perioadă de timp, în sediul subunității, din dimineața de 02.09., se execută anumite lucrări de reparații curente", mai spune Poliția Capitalei, adăugând că se caută un imobil cu chirie pentru Secția 3 Poliție.