Fostul şef al Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş-Orlando și-a încetat raporturile de serviciu cu Ministerul de Interne, președintele Klaus Iohannis semnând miercuri decretul în acest sens. Decizia vine la mai bine de trei ani și jumătate de la demisia lui Nicu Dragoş-Orlando din funcția de șef al Poliției Capitalei, în urma scandalului polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie și agresiuni sexuale, victimele fiind copii și femei pe care le agresa sexual în scări de bloc din București.

Nicu Dragos Orlando (Politia Capitalei)Foto: b.politiaromana.ro
  • "Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 1 septembrie 2021, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor de poliție Nicu Dragoş-Orlando cu Ministerul Afacerilor Interne", a anunțat Administrația Prezidențială.

Nicu Dragoş-Orlando a fost șef al Poliției Capitalei până în ianuarie 2018, când a demisionat în urma scandalului poliţistului Eugen Stan de la Poliţia Rutieră acuzat de pedofilie și agresiuni sexuale.

La acel moment, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi Nicu Dragoş-Orlando.

În octombrie 2020, Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de pedofilie și agresiune sexuală. Conform Parchetului General, care l-a trimis în judecată în 2018, Eugen Stan ar fi agresat sexual 18 copii și femei cu vârste între 5 şi 38 de ani, victimele fiind urmărite în drumul lor spre blocurile în care locuiau.