Poliția și Parchetul din Satu Mare au deschis dosar penal după ce într-o comună cu 3.000 de locuitori a fost organizată o nuntă la care au luat parte aproximativ 1.700 de oameni. Conform presei locale, anul trecut, în pandemie, când în Târșolt era în vigoare interdicția de a se organiza orice fel de evenimente, cei doi miri au apucat să facă cununia civilă și pe cea religioasă, dar cheful pe care l-au organizat acasă, în două zile consecutive, a fost "spart" de către polițiști de fiecare dată.

Tineri casatoritiFoto: Guido Cavallini / ImageSource / Profimedia Images

Conform Poliției Județene Satu Mare, în acest caz a fost deschis dosar penal in rem pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, scrie presasm.ro.

  • “În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la desfășurarea unei nunți la data de 30.08.2021, pe raza localității Târșolț, la care ar fi participat aproximativ 1700 de persoane, polițiștii Secției Poliție Rurală Gherța Mică s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
  • Astfel, polițiștii fac cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând să fie luate și alte măsuri dacă se vor impune”, a transmis marți IPJ Satu Mare.

Totodată, organizatorul evenimentului a fost amendat cu 5 000 de lei.

Conform publicației locale, nunta a avut loc în sala de evenimente din localitatea Târșolț, iar la aceasta au luat parte 1.700 de persoane, în condițiile în care comuna are aproape 3.000 de locuitori.

Anul trecut, în pandemie, cei doi miri au apucat să facă cununia civilă și pe cea religioasă, dar cheful pe care l-au organizat acasă, în două zile consecutive, a fost "spart" de către polițiști de fiecare dată.