Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de cantităţi de apă însemnate pentru zece judeţe din centrul şi nord-vestul ţării. Conform Administrației Naționele de Meteorologie, miercuri vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale şi la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.

Prgnoza meteo - ploaieFoto: Hotnews

Avertizarea va fi în vigoare de marți, de la ora 12.00, și până miercuri, la ora 10.00.

Conform meteorologilor, în acest interval în Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei şi local în Crişana vor fi averse şi descărcări electrice. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 35 de l/mp şi, izolat, în special la munte 40 - 45 l/mp.

Judeţele vizate de avertizarea cod galben sunt: Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj (sud-vest), Alba (jumătatea de vest), Mureş (nord şi est), Hunedoara (jumătatea de nord) şi Arad (est şi centru).

Meteorologii spun că pe parcursul zilei de miercuri (1 septembrie) vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nordice, centrale şi la munte vor fi averse, pe alocuri însemnate cantitativ.