Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, luni seară, că există o vină a personalului medical care eliberează certificate de vaccinare în fals, însă vina trebuie dovedită. Mihăilă a explicat că, de când se folosesc certificatele de vaccinare, au fost transmise către organele de anchetă peste 370 de sesizări referitoare la astfel de documente.

Ioana MihailaFoto: Hotnews

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost întrebată, luni seară, la Digi 24, despre certificatele de vaccinare falsificate şi cine este vinovat pentru acestea şi a afirmat: ”Există o vină a personalului medical care eliberează aceste certificate, doar că vina trebuie dovedită şi pedepsită. La grupul de la Institutul Naţional de Sănătate Publică care emite certificatele COVID, pe baza adeverinţelor de vaccinare, de acolo s-au transmis deja către Poliţie, peste 370 de sesizări cu privire la autenticitatea acestor certificate de vaccinare”.

Mihăilă a mai precizat, potrivit news.ro, că sesizările de la Ministrul Sănătăţii sunt transmise la Pachet sau la Poliţie. ”Sunt certificate care indică suspiciuni de fraudă”, a explicat Ioana Mihăilă, adăugând că cele 370 de sesizări au fost făcute de când este valabil acest certificat COVID.

”În aceste aproape două luni au fost cele 370 de certificate pe care le-am menţionat”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că este inadmisibil că există reţele care falsifică certificate de vaccinare, iar acestea nu sunt descoperite de către instituţiile statului, ci de către anchete jurnalistice. Cîţu anunţă că situaţia va fi verificată de Corpul de control al premierului.