Compania Alevia anunţă retragerea de pe piaţă a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul dintre furnizorii săi, care a precizat că în compoziţia carbonatului de calciu şi carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă peste limitele permise de reglementările în vigoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Loturile de produse retrase se regăsesc pe site-ul companiei.

"Alevia a respectat toate procedurile şi normele de siguranţă în vigoare pentru producţia de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia. Alevia colaborează în prezent atât cu autorităţile competente, cât şi cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare", se menţionează într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, persoanele care au achiziţionat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Totodată, Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depăşită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme, dă asigurări compania.

Referințe: