O viitură puternică s-a produs duminică dimineaţă pe râul Zăbala, în judeţul Vrancea, viitură care a distrus un pod important, în localitatea Nereju, astfel că acum accesul este posibil doar pietonal, transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a făcut publică situaţia de la Nereju, ataşând fotografii cu viitura care s-a produs pe râul Zăbala.

"O puternică viitură a distrus, din păcate, ambele variante ocolitoare din zona podului mare de peste Zăbala, la Nereju, pe DJ 205 D, pod aflat în reabilitare şi care va fi redat circulaţiei în 2 luni. Accesul pietonal va fi asigurat pe platforma podului precum şi accesul maşinilor de intervenţie rapidă.

Facem tot posibilul să rezolvăm cât mai repede situaţia ivită în această dimineaţă! Rugăm şoferii să dea dovadă de înţelegere şi le mulţumim anticipat pentru acest lucru!", a transmis preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Cele două variante ocolitoare asigurau traficul auto şi pietonal pe perioada reabilitării drumului judeţean afectat de inundaţiile din luna iunie a acestui an.

Judeţul Vrancea este sub cod galben de vreme instabilă, fiind anunţate în zonă, dar mai ales la munte, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.