Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că va face "tot ce este posibil" ca anul şcolar 2021- 2022 să se desfăşoare cu prezenţa fizică a elevilor la cursuri.

Florin Citu Foto: Guvernul Romaniei

El a afimat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută după vizitarea unui centru de vaccinare din municipiul Botoşani, că prezenţa efectivă a elevilor la cursuri este necesară având în vedere "impactul psihologic de anul trecut".

"Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică totală. Încă nu avem o variantă clară pentru ce se întâmplă după 6 la mie. Deocamdată am pus acel prag acolo”, a precizat Cîţu.

Premierul spune că va face tot ce este posibil pentru ca anul acesta şcoala să rămână cu prezenţă fizică.

”S-ar putea să fie situaţii într-o anumită localitate, într-o anumită şcoală sau într-o anumită clasă temporar, dar, ca idee generală, vreau ca anul şcolar să fie anul acesta cu prezenţă fizică.

Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut. Este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică. Bineînţeles, purtarea măştii rămâne obligatorie în clase. Vom testa, avem teste, vaccinarea este acum posibilă şi pentru copii", a mai declarat pe această temă premierul.