​Un nou videoclip pentru încurajarea vaccinării împotriva COVID-19 a fost lansat de guvern vineri, de data aceasta în încercarea de a-i convinge pe părinți să își vaccineze copiii.

campanie pentru incurajarea vaccinarii copiilorFoto: Captura

"Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să îi vaccinezi pe ai tăi pentru a se bucura în siguranță de copilărie!" - este mesajul noului clip de promovare a vaccinării, lansat cu mai puțin de trei săptămâni înainte de începerea noului an școlar.

Spotul este realizat de UNICEF România și a fost prezentat în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de către coordonatotul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, şi a fost votat în unanimitate pentru a rula drept campanie socială (adică va fi dat gratuit), scrie Pagina de Media.

Spotul va rula în următoarele trei luni pe posturile TV. De asemenea, Gheorghiţă a anunţat că spoturile lansate în mai - "Ce conţine vaccinul" - vor fi retrase.

Conform datelor prezentate marți de către autorități, în România se vaccinaseră împotriva COVID aproape 33.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, adică 4%, și peste 150.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani, adică 20%.

Reamintim că la sfârșitul lunii mai Guvernul a lansat mai multe spoturi în campania de vaccinare anti-COVID, în condițiile în care autoritățile nu au reușit să atingă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Campania de comunicare a fost realizată fără costuri din partea Guvernului, în colaborare cu UNICEF și Google, spunea premierul.

CITEȘTE ȘI:Părinții copiilor de peste 12 ani vor fi obligați să semneze formularele de acord pentru vaccinare, după începerea școlii? Ministrul Educației: Cred că este de bun simț să răspundă toți părinții