Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, de a suplimenta cu 51 numărul de posturi la DIICOT.

DIICOTFoto: Agerpres

Procurorii din CSM au avizat majorarea statului de funcţii al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu 51 de posturi - 11 posturi de procuror şi 40 posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ (35 de posturi de grefier, 4 posturi de funcţionar public - consilier grad profesional superior şi 1 post de personal contractual de expert- psiholog.

În 8 iulie, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 96 a numărului maxim de posturi pentru DIICOT: 11 posturi de procuror, 45 de specialist şi 40 de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ.

"Guvernul susţine fără echivoc lupta împotriva criminalităţii organizate, respectând obiectivele asumate prin Programul de Guvernare. Criminalitatea şi corupţia trebuie combătute intens, pentru că evoluţia acestora este invers proporţională cu cea a dezvoltării economice şi sociale", spunea atunci ministrul Justiţiei, Stelian Ion.