În unele unități de învățământ vor fi amenajate puncte de vaccinare, astfel încât să se poată vaccina atât copiii cu vârsta de peste 12 ani, cât și părinții sau bunicii acestora și cadrele didactice, iar în cele mai multe situații vor fi organizate echipe mobile de vaccinare, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, care a subliniat că varianta Delta tinde să devină dominantă în România, iar cei mai expuși sunt tinerii.

ȘcoalaFoto: Hotnews

  • "Preocuparea de bază este de a crește accesul la vaccinare al copiilor cu vârsta peste 12 ani, dar vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice și părinții și bunicii copiilor. Vor fi cu siguranță școli cu cabinete de vaccinare de sine stătătoare, iar unde școala are în apropiere un centru de vaccinare nu se justifică alt centru.
  • În mediul rural, dar și în urban, vaccinarea copiilor va putea fi făcută prin echipe mobile. Ne dorim ca fiecărei școli să îi fie alocată o echipa mobilă de vaccinare", a spus medicul militar, într-o conferință de presă.

De asemenea, pentru studenți vor fi amenajate centre de vaccinare în campusurile universităților.

"Sunt semnale, deși încă lucrurile nu sunt foarte clare, că infecția cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul copiilor, iar tinerii și adolescenții sunt expuși unui risc mult mai mare de îmbolnăvire, varianta Delta fiind mult mai transmisibilă", a mai susținut Gheorghiță.

Câți copii s-au vaccinat anti-COVID în România

Conform datelor prezentate marți, în România s-au vaccinat împotriva COVID aproape 33.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, adică 4%, și peste 150.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani, adică 20%.

CITEȘTE ȘI: Părinții copiilor de peste 12 ani vor fi obligați să semneze formularele de acord pentru vaccinare, după începerea școlii? Ministrul Educației: Cred că este de bun simț să răspundă toți părinții