​După incendiul de dimineață la o locomotivă lângă Arad, altă locomotivă CFR Călători a fost cuprinsă de flăcări, de data aceasta în județul Cluj. Din locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord a început să iasă fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00 și au intervenit pompierii, spune CFR Călători. Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la Cluj.

Tren al CFR CalatoriFoto: Stefania Gal

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, citat de News.ro, în halta Valea Drăganului a luat foc în compartimentul motor al locomotivei Diesel.

În tren se aflau aproximativ 60 de pasageri, fără a fi înregistrate solicitări de asistenţă medicală.

Incendiul a fost localizat, lucrându-se apoi pentru lichidarea acestuia, iar ulterior trenul a fost tras de o altă locomotivă în gara Ciucea.

Anunțul CFR Călători:

  • "Astăzi, 23 august 2021, la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00.
  • Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acționat prompt cu stingătoarele din dotare. Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului.
  • Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate. Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea.
  • Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou".

Este pentru a doua oară în cursul zilei de luni când locomotiva unui tren de călători e afectată de un incendiu. Luni dimineaţă, un incident similar s-a produs la un tren care circula pe ruta Arad - Timişoara.

.