Astazi se implinesc 31 de ani de la cutremurul devastator din 4 martie 1977 care a facut, in mai putin de un minunt, aproape 1600 de victime. Cele mai multe s-au inregistrat in Bucuresti (1424) unde 33 de cladiri si blocuri s-au prabusit.

Blocurile Casata, Nestor, Scala, Dunarea si Continental, dar si blocuri noi - pe Stefan cel Mare si in Militari, se numara printre cele distruse de cutremur.

Au murit atunci actorul Toma Caragiu, scriitorul Alexandru Ivasiuc, poetul A. E. Baconsky, storicul Mihai Gafita, regizorul Alexandru Bocanet, scenograful Liviu Popa, pianistul Tudor Dumitrescu si cantareata Doina Badea.

La nivelul intregii tari au fost distruse 35.000 de locuinte. Cutremurul a avut magnitudinea de 7, 2 pe scara Richter si a fost simtit in aproape toata regiunea Balcanilor.

Gheorghe Marmureanu, directorul Institutului National de Fizica a Pamantului a declarat la Realitatea Tv ca in Bucuresti sunt in pericol, la urmatorul cutremur mare, o parte dintre cladirile construite in perioada 1970-1977 cand s-a facut economie la fier beton. El a dat asigurari ca seismele nu au o manifestare ciclica.