Dan Vîlceanu, propus de Florin Cîțu pentru funcția de ministru al Finanțelor, a depus jurământul la Cotroceni, într-o ceremonie care a durat mai puțin de 4 minute, președintele Klaus Iohannis nefăcând nicio declarație. La Cotroceni, alături de premier a fost și Ludovic Orban, cel care s-a opus numirii lui Vîlceanu.

Dan Vîlceanu, ceremonie de învestire la CotroceniFoto: Presidency.ro

Ceremonia la care Dan Vîlceanu a depus jurământul a avut loc miercuri seară și a durat puțin peste 3 minute. Iohannis nu a făcut nicio declarație. De regulă, la astfel de ceremonii șeful statului li se adresează noilor miniștri, urându-le succes și strângându-le mâna, ceea ce nu a făcut și cu Dan Vîlceanu.

La învestire au luat parte premierul Florin Cîțu, președintele Senatului, Anca Dragu, dar și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cel care în Biroul Permanent al PNL a fost singurul care a votat împotriva numirii lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor.

Dan Vîlceanu a fost validat miercuri, pentru funcția de ministru al Finanțelor, decizia fiind luată în Biroul Politic Național al PNL, convocat de către premierul Florin Cîțu și de susținătorii acestuia. Singurul vot împotrivă a fost al lui Ludovic Orban, Vîlceanu având de partea lui 47 de voturi. Până acum, interimatul în funcția de ministru al Finanțelor a fost asigurat de Cîțu.

Dan Vîlceanu, președintele filialei Gorj al liberalilor, este unul dintre susținătorii lui Cîțu în competiția acestuia pentru șefia partidului.