Un incendiu a cuprins, marţi seară, mai multe vagoane dezafectate de tren din Gara Basarab. Pompierii au intervenit cu şase autospeciale, nefiind semnalate victime. CFR Călători a anunțat că circulația trenurilor nu a fost perturbată.

Incendiu la vagoane de tren dezafectateFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE 21.56: CFR Călători a transmis că incendiul s-a produ la două vagoane de tren dezafectate, din Gara Basarab.

"În această seară - 17 august 2021, în jurul orei 20:00, în Grupa tehnică din staţia Bucureşti Basarab s-a produs un incendiu la 2 vagoane dezafectate. Conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a fost avizat serviciul de urgenţă 112, iar echipele de intervenţie specială s-au deplasat la faţa locului pentru localizarea incendiului", precizează sursa citată.

Potrivit CFR Călători, din primele informaţii nu a fost găsită nicio persoană rănită şi nu a fost afectată circulaţia trenurilor de călători.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov anunța că incendiul a izbucnit la un vagon de tren aflat pe o linie secundară și s-a extins uşor la încă două vagoane, lateral stânga-dreapta faţă de cel afectat iniţial. Vagonul cuprins de flăcări a fost deculpat apoi de restul garniturii.

La fața locului au intervenit şase autospeciale, incendiul fiind localizat.