Intrarea în "Fortăreaţa Europa”: România, noua rută către Uniunea Europeană a refugiaţilor afgani / Cât costă drumul libertății

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 17 august 2021, 11:02 Actualitate | Esenţial


migranti sub cerul liber, la Timișoara
Foto: LOGS - Grup de Inițiative Sociale
Supravegherea sporită la frontierele extracomunitare ale Ungariei și Croației a deviat către România ruta pe care mii de migranți și refugiați afgani încearcă să ajungă în centrul UE, scrie publicația spaniolă El Confidencial.

Turcia, Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Ungaria și Croația, ultima oprire către țările de destinație din Europa de Vest. Acesta a fost, în cea mai mare parte a ultimului deceniu, traseul urmat de sute de mii de migranți fără acte și de refugiați sirieni şi irakieni, sau afgani și din alte țări asiatice, pentru a căuta în Europa un refugiu împotriva opresiunii, mizeriei și războiului.


Cum s-au schimbat ruta și țara de origine a migranților


Dar, de luni de zile, perspectiva retragerii trupelor SUA din Afganistan, precum și vigilența crescândă la frontierele extracomunitare ungare și croate, în "Fortăreața Europa”, au schimbat atât ruta, cât și țara de origine a celor mai mulți dintre cei care încearcă să ajungă pe continent.

Dacă înainte erau sirienii care fugeau de război, acum sunt afganii care fug de talibanii ce se au ocupat spațiul lăsat liber de soldații americani și de aliații lor.

Deși scopul este același, ruta este acum diferită. În loc să continue la vest de Serbia, în încercarea de a evita supravegherea sporită de la granițele Ungariei și Croației, majoritatea acestor migranți aleg acum să intre în România mai permisivă, o altă țară a Uniunii Europene din care încearcă apoi să treacă, ascunși în tiruri, granița cu Ungaria, notează publicația spaniolă, preluată de Rador.

În prima jumătate a anului 2021, agenția europeană de frontieră (Frontex) a detectat aproape 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierelor externe ale UE de către afgani, o creștere de 41% față de anul precedent.

Cererile de azil în UE depuse de către cetățenii afgani s-au înmulțit, de asemenea, pentru a treia lună consecutiv (cu 33% mai multe), conform ultimelor date furnizate de Agenția Europeană pentru Azil (EASO). Majoritatea refugiaților afgani s-au mutat în țările vecine, cum ar fi Iranul sau Pakistanul, dar fluxul se extinde și în alte țări: Turcia construiește un zid de circa 64 de kilometri la frontiera sa iraniană, pentru a bloca ruta cea mai utilizată de migranți și de refugiați.

Date fiind evenimentele recente din Afganistan, este foarte probabil ca presiunea migrațională la frontierele externe ale UE să crească. Este, de asemenea, posibil ca migranții afgani să încerce să găsească noi rute pentru a intra pe teritoriul Uniunii Europene, susțin surse ale Frontex pentru El Confidencial. Totuşi, nu este de aşteptat să se ajungă la cifrele înregistrate în criza refugiaților sirieni din 2015.

Ruta româneascăPotrivit Poliției române de Frontieră, numărul migranților ilegali identificați în timp ce încercau să treacă frontierele țării, în primele șase luni ale anului 2021, a fost de 8.758, cu 200% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2020.

Într-un răspuns scris trimis către El Confidencial, instituţia atribuie această creștere relaxării din acest an a restricțiilor pandemice, dar oferă și un alt motiv pentru a explica acest fenomen fără precedent în istoria recentă a României: "S-a schimbat direcția de deplasare pe ruta Balcanilor de Vest”.

Potrivit unor ONG-uri și unor mărturii ale migranților, strânse de El Confidencial în ultimele luni, cei care sunt reținuți la intrarea ilegală în România, din Serbia, solicită azil în fața autorităților de la București, pentru a evita deportarea.

Cererile de azil în România au explodat în acest anDatele Comisiei Europene arată că numărul cererilor de azil din România a crescut cu 150% în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Doar Bulgaria, cu o creștere de 351%, a cunoscut o explozie mai mare de cereri de azil.

Aceste cifre contrastează cu cele din Croația, unde creșterea a fost de doar 13% și, mai ales, din Ungaria, unde cererile de azil au scăzut cu 85%.

Aproape în toate cazurile, acești migranți și refugiați nu aspiră să rămână în România sau în țările vecine. Prima lor opțiune este să-și continue călătoria spre vest și să încerce să se stabilească în țări precum Austria, Germania sau Franța, unde există comunități care îi susțin, iar ajutorul de stat acordat refugiaților este mult mai atractiv decât în România.

Mulți dintre cei care solicită azil evadează din centrele de primire de pe teritoriul românesc, pentru a se întoarce în regiunea frontierei de vest. În această zonă care se învecinează cu Serbia și cu Ungaria - în special în cel mai important oraș din zonă, Timișoara - migranții se regrupează în clădiri abandonate, pentru a-și continua călătoria clandestină.

"Rup lacătul și intră noaptea în tir"Conform datelor Poliției române de Frontieră, aproape toți migranții ilegali prinși în timp ce încercau să părăsească teritoriul României au căutat să facă acest lucru pentru a intra ilegal în Ungaria. Aproape toți erau persoane care solicitaseră deja azil în România. Metoda preferată pentru a intra ilegal în țara vecină este să se ascundă în remorcile tirurilor sau în alte mijloace de transport rutier, după cum au povestit pentru El Confidencial migranți care au încercat asta și mai mulți şoferi de tir. Refugiații urcă la bordul vehiculelor ca pasageri clandestini, în parcările din apropierea frontierei.

"Rup lacătul și intră noaptea în tir”, explică unul dintre şoferii români de tir români. Mulți șoferi fac greșeala de a nu se uita în remorcă înainte de a începe ziua de muncă, adaugă el. De asemenea, el spune că evită oprirea în parcările adiacente frontierei ungare, pentru a evita astfel de surprize. "Cei cărora li se întâmplă asta cel mai des sunt şoferii turci și bulgari, pentru că sunt obligați prin lege să se oprească și să se odihnească”.

Un exemplu este cel au unui șofer bulgar de tir care, în februarie, s-a oprit să cumpere o cafea dintr-un magazin din Timișoara, iar la întoarcerea în mașină a auzit zgomote din remorcă. Șoferul a cerut ajutor vânzătoarei, care a chemat poliția. Au fost găsite șapte persoane ascunse printre paleții transportaţi. Pasagerii clandestini fugiseră dintr-un centru pentru solicitanții de azil din Baia Mare și au bătut în remorcă pentru a cere să li se dea drumul, crezând că ajunseseră deja în Ungaria.

În 11 august, în alte două cazuri tipice, Poliția română de Frontieră a descoperit mai mulți migranți ilegali ascunși în două tiruri care se pregăteau să treacă granița cu Ungaria și aveau drept destinație finală Germania. Unul dintre tiruri era condus de un cetățean turc și transporta migdale. Printre mărfuri se ascunseseră 15 cetățeni din Irak, Kuweit, Eritreea, Somalia, Turcia, Siria și Camerun. Clandestinii aveau între 5 și 39 de ani. Celălalt vehicul, condus de un bulgar, transporta profile metalice, iar printre acestea polițiștii au găsit 5 afgani, cu vârste cuprinse între 4 și 42 de ani, care solicitaseră azil în România.

Cât costă drumul libertățiiDar migranții nu își încearcă norocul doar strecurându-se în tiruri. În prima jumătate a acestui an, Poliția de Frontieră română a identificat peste 300 de traficanți care încercau să faciliteze treceri ilegale în schimbul unor sume de bani. Una dintre cele mai importante operațiuni a avut loc în 29 iulie, când forțele de securitate ale țării au destructurat o bandă internațională dedicată traficului de migranți de-a lungul rutei Turcia-Grecia-Bulgaria / Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania.

Această mafie avea legături în fiecare țară de pe traseu și era formată din cetățeni sirieni, irakieni, egipteni și români. În schimbul a aproximativ 5.000 de euro per migrant, gruparea facilita trecerea clandestină din Bulgaria sau Serbia în România, unde îi ascundea în timp ce le pregătea trecerea în Ungaria, pentru a continua spre destinația finală: Germania.

Rețeaua funcționa cu metode foarte sofisticate, care includeau utilizarea de vehicule de înaintare pentru a alerta tirurile în care ascundeau migranții, cu privire la situaţia de la punctele de trecere a frontierei.

Sursa: publicația El Confidencial, preluată de Rador

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

12577 vizualizari

 • -5 (33 voturi)    
  daca (Marţi, 17 august 2021, 11:10)

  Point [utilizator]

  si acum iuropa ia aceleasi hotarari,ca acum 5 ani,ne putem retrage din ue fara probleme.deja avem muncitori straini kklau,sa vezi ce specialisti si doctori vin din afganistan.si unde pui ca sun numai barbati tineri,in floarea varstei,fomeile nu fugira,ca sunt asuprite...
 • +11 (29 voturi)    
  Fortareata Europa?? (Marţi, 17 august 2021, 11:13)

  Luk [utilizator]

  Despre ce fortareata e vorba?! :))))
  • -2 (18 voturi)    
   heh (Marţi, 17 august 2021, 12:16)

   sentenced [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Cred ca autorul a ascultat melodia de la Asian Dub Foundation (aia care fusese pe soundtrackul NFS Underground, pe care l-am jucat mai toti in copilarie).
   Este interesant, la momentul respectiv nu am fost niciodata atent la versuri, insa astazi pot fi considerate de-a dreptul profetice.

   https://www.youtube.com/watch?v=eMXKt99W61A

   "Safe European homes built on wars
   You don't like the effect, don't produce the cause"
  • -2 (44 voturi)    
   Titlul e de Stanga, Globalist. (Marţi, 17 august 2021, 12:18)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Luk

   Nu e nici o fortareata Europa, deja ne-au invadat milioane de saraci din Africa si Asia, fara pasapoarte, doar declarandu-se verbal 'refugiati'

   E visul umed al tuturor globalistilor, distrugerea rasei albe crestine europene.
   • +8 (18 voturi)    
    Da, Uniunea Europana invadata de saraci (Marţi, 17 august 2021, 13:26)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Cetatenilor UE li s-a adaugat o populatie intrata fara nici un merit pe teritoriul Uniunii. Alogenii acestia nu erau deloc compatibili cu valorile UE si nici macar in prezent nu sunt:

    1990: https://en.wikipedia.org/wiki/German_reunification

    2004: https://en.wikipedia.org/wiki/2004_enlargement_of_the_European_Union

    2007: https://en.wikipedia.org/wiki/2007_enlargement_of_the_European_Union
   • +2 (14 voturi)    
    Pot înțelege multe tendințe. (Marţi, 17 august 2021, 13:35)

    tedycv [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Nu ma dau “persoana supereducata”. Sunt o baba comunista.
    Dar ce nu pot înțelege este termenul asta: “visul umed al tuturor globalistilor”.
    De unde ați scos-o pe asta cu VISUL UMED?
    Visele sunt vise. Cum de apar ele in mintea unora UMEDE?
    • -2 (8 voturi)    
     E vorba (Miercuri, 18 august 2021, 8:07)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui tedycv

     E vorba despre polutii, doamna.
   • +2 (20 voturi)    
    comentariul tau e de dreapta radicalist (Marţi, 17 august 2021, 13:58)

    oreo [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    ieri plangeati de soarta afganilor, azi ii injurati. Tipic trumptard, tipic amnezic.
    • -3 (9 voturi)    
     Nuante si nuante (Miercuri, 18 august 2021, 8:39)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui oreo

     Nu stiu cine deplangea soarta tuturor afganilor (talibanii sunt afgani), dar soarta femeilor afgane este cel putin ingrijoratoare, ca sa nu spun mai mult. Vezi ca si prietenii tai de stanga practica acelasi soi de logica, chiar si tu faci asta chiar prin comentariul la care-ti raspund. Daca intr-o minte plina pana la refuz de sloganuri progresiste mai e loc si de logica, atunci tine minte asta: niciun barbat afgan nu merita sa primeasca azil nicaieri, daca are o ruda femeie. Oricine are o fata, o sotie sau o sora si a acceptat tacit instaurarea unui nou califat in care femeile au mai putine drepturi decat caprele si camilele, merita sa ramana acolo, taliban sau sluga la taliban.
     Femeile afgane nu merita o asemenea soarta, dar barbatii afgani da.
   • +3 (19 voturi)    
    Esti incuiat la minte! (Marţi, 17 august 2021, 18:30)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Esti rasist , xenofob sau islamofob, romania trebuie să facă tot ce poate pentru a ajuta această țară , am participat ca membri NATO? Bun , acum trebuie să punem umărul. Facem parte din UE, nu suntem de capul nostru . Uite un exemplu reușit, am putea forma doctori , ingineri sau muncitori , plus avantajul legat de demografiei, ei fiind mult mai fertili .
    https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
 • +8 (28 voturi)    
  Fortăreața Europa - sună ciudat... (Marţi, 17 august 2021, 11:14)

  BEDE [utilizator]

  Îmi amitesc că Hitler vorbea de "Fortăreața Europa" atunci când stăpânea Europa occidentală și se temea de o debarcare a americanilor și britanicilor. Dar ceea ce este acum nu seamănă mai deloc a fortăreață.
  Ar fi fortăreață dacă i-ar respinge imediat pe migranți indiferent pe ce căi ar veni, ceea ce nu se întâmplă mai deloc.ț
 • -2 (28 voturi)    
  19 hours ago (Marţi, 17 august 2021, 11:25)

  Mazeta [utilizator]

  PM Citu told reporters "no decision yet" on receiving fleeing Afghans beyond the current refugee "quota".
 • -2 (32 voturi)    
  daca am mai avea patrioti in guvern (Marţi, 17 august 2021, 11:30)

  hanu [utilizator]

  s-ar crea un coridor umanitar care sa le permita accesul catre vest. Cu cat ajung mai multi si mai repede in europa de vest, cu atat problema va fi mai greu de ignorat si se va gasi o solutie inteligenta & permanenta.
  Romania nu trebuie sa fie usierul/anticamera europei, cel putin teoretic Romania este parte din europa.
  Daca europa a decis sa se sinucida, ar trebui sa presam cat mai mult pentru a extrage toate avantajele posibile inainte de caderea vestului. Asta nu se poate insa face decat cu patrioti care doresc sa mai existe o romanie in, sa zicem, 50 de ani.
  • +5 (45 voturi)    
   haha (Marţi, 17 august 2021, 11:52)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   ce ai fumat?! tu ai impresia ca nemtii care au acceptat atatia migranti is dobitoci?! tu ai impresia ca romanii ar fi mai destepti decat europenii care "au decis sa se sinucida"?!

   Noaptea mintii, pe bune! Oamenii aia fug de acolo de frica sa nu fie omorati si tu vorbesti de avantaje si caderea vestului. Nu mai aveti niciun pic de umanitate in voi, dar propavaduiti valorile romanesti si crestine eventual. Una din valorile romanilor (pe care le am invatat la tara de la bunici si strabunici) e aceea de a ajuta oamenii aflati in suferinta, de a da o cana de apa, de a pune la masa un strain infometat....

   Daca toti romanii ar fi ca tine, cred ca ar fi mai bine pt toti ca peste 50 de ani, natia asta sa nu mai existe...
   • -1 (43 voturi)    
    frumoasa povestea (Marţi, 17 august 2021, 12:47)

    sentenced [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Acum spune-ne parerea ta despre toti islamistii radicali infiltrati printre asa-zisii 'refugiati' (apropo, multi din ei au venit din zone in care nu exista niciun conflict, mai este interesant ca 70% din ei erau barbati tineri, unde sunt grupele vulnerabile, in special femeile si copiii?).
    Cu ce atentat terorist vrei sa incepem? Hai sa incepem cu profesorul francez decapitat de un 'refugiat' cecen. Ce parere ai?
   • -2 (32 voturi)    
    din greseala ti-am dat like (Marţi, 17 august 2021, 12:56)

    Cata_ [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    pana mea, vorbesti prostii. Pai cum ramane cu responsabilitatea personala, responsabilitatea comunitara, responsabilitatea statala? Pai daca asa si-au asternut, asa traiesc. Banuiesc ca tu traiesti intr-un turn de fildes unde oricum prezenta milioanelor de "refugiati" nu te afecteaza, dar in lumea reala de la firul ierbii, treburile sunt altfel. Refugiatul trebuie sa se opreasca in prima tara unde nu e razboi, asa zice carta de la geneva, nu sa mearga unde vrea, ca o lacusta. Ia zi, cati afgani au primit chinezii, dar iranienii?
   • -2 (20 voturi)    
    maestre (Marţi, 17 august 2021, 15:56)

    hanu [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    de ce nu vinzi tu tot ce ai si sa te duci acolo sa imparti tot saracilor? De tastat e usor...
   • -3 (13 voturi)    
    Don't tread on me (Marţi, 17 august 2021, 17:30)

    Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Ce au uitat străbunii tăi să îți spună este cum să îți aperi țara, așa cum au făcut-o ei, probabil.

    „Oamenii aia fug de acolo de frica sa nu fie omorati” Buba este că nu toți. Doamna Merkel ne-a arătat ce zace în săracii migranți, de fapt.

    Și eu sunt de acord cu ajutorarea celor nevoiași, dar eu trebuie să decid dacă îi bag în casă sau nu, ori dacă le-o dau pe soția mea să îi consoleze când sunt eu plecat.

    P.S.
    Sunt absolut sigur că bunicii și străbunicii tăi de la țară i-ar fi primit cu pâine și apă pe săracii afgani.
    • -3 (11 voturi)    
     Erată (Marţi, 17 august 2021, 19:19)

     Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

     Scuze, voiam să spun „Sunt absolut sigur că bunicii și străbunicii tăi de la țară i-ar fi primit cu pâine și sare pe săracii afgani."
   • -1 (5 voturi)    
    mai bine la ei decat la noi (Miercuri, 18 august 2021, 9:39)

    Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    "tu ai impresia ca nemtii care au acceptat atatia migranti is dobitoci?"

    Da, raspunsul la asta e Da sunt dobitoci. Nu e nici un avantaj la imigratie in masa, iti sterge cultura, identitatea nationala, duce la conflicte interne, cresterea numarului de violuri si atacuri violente. Din ce se vede in vest o sa duca direct la copii germani sa fie discriminati in favoarea imigrantilor. Adica nu numai ca o sa trebuiasca lumea sa se mute din zonele cu multi imigranti ca nu poti sa-ti mai lasi copii sau cel putin fetele pe strada sa se joace dar cand o sa creasca mari o sa fie si discriminate.

    Mersi dar nu vreau asta si la noi.
  • -3 (15 voturi)    
   Ce vorbesti tu acolo mai... (Marţi, 17 august 2021, 15:11)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   "caderea Europei"... Sa facem noi "un coridor"...
   Mai bine sa nu intre si gata! Noi cu treaba noastra si ei cu treaba lor! Daca armata lor de 300.000 de militari nu a vrut sa lupte impotriva descultilor de talibani... daca populatia lor nu i-a calmat pe islamistii radicali pe loc, in orice circumstanta, inainte sa devina organizati si periculosi... atunci isi merita soarta! Si poporul Roman a suferit enorm in comunism, dar cand momentul a fost prielnic, ne-am rasculat! Si chiar si cu moartea a mii de romani, ne-am castigat libertatea! Acum sa vina niste islamisti sa puna broboada pe capul femeilor cu forta, sa le tina incuiate, sa se irite pana sa-ti taie gatul daca arati niste calicaturi cu Mahomed in scopul unei dezbateri in cadru academic... Asa ceva nu trebuie tolerat deloc!!
   Noi si restul Europei avem aceleasi valori, facem parte din aceeasi uniune, avem o pozitie net-profitabila in ea, ba chiar evolutia noastra accelerata de la aderare pana in prezent se datoreaza in principal banilor primiti de pomana de la Uniunea Europeana!
   Las-o moale cu iluziile astea! Romania ar fi MOARTA fara UE!
   • +5 (15 voturi)    
    Adica ai ceva cu afganii ? (Marţi, 17 august 2021, 18:28)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    Esti rasist , xenofob sau islamofob, romania trebuie să facă tot ce poate pentru a ajuta această țară , am participat ca membri NATO? Bun , acum trebuie să punem umărul. Facem parte din UE, nu suntem de capul nostru . Uite un exemplu reușit, am putea forma doctori , ingineri sau muncitori , plus avantajul legat de demografiei, ei fiind mult mai fertili .
    https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
    • -2 (10 voturi)    
     S-o vad si pe asta! (Marţi, 17 august 2021, 23:59)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     Ca scoti tu medici si ingineri din descultii aia (partial ajunsi asa din ghinion, din complezenta, din lasitate, mai multe motive...) care au stat la coada caprei printre ciulini prin munti de generatii intregi si care probabil nici nu prea le vine natural stilul de viata european! Scandinavii trebuie sa le tina cursuri cu privire la asta!
     Cum spuneam, ii prefer deja pe cei din Vietnam si Sri Lanka! Sunt mult mai linistiti si deja avem legaturi, retele de recrutare in tarile lor, ei au incredere in noi...
     Doar nu ne-am stricat la cap sa ne aducem islamisti care pot fi radicalizati fara sa o arate, ce nu pot fi integrati in societatea noastra, dupa ce ca toti marii nostri domnitori au luptat fix impotriva la asa ceva!
    • -1 (5 voturi)    
     boohoo (Miercuri, 18 august 2021, 9:48)

     Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     "Esti rasist , xenofob sau islamofob"

     Acuzatii goale la adresa cuiva. 2 nu sunt fobi pentru ca nu sunt frici illogice, poate greseste dar sunt frici bazate pe realitate. De exemplu daca iti e frica de ursi in padure este o frica logica nu inseamna ca esti ursofob.
     Oamenii sunt in general tribali si nu rasisti, rasit inseamna o credinta ca o rasa este superioara altei rase. Ceea ce zici tu ca ar fi rasism este de fapt tribalism, desi in ziua de azi rasist este aruncat peste tot asa ca are 0 valoare.


     Doar ca pentru ca nu vrei o masa de oameni care nu se integreaza, ca nu vrei sa schimbi demografic tara, nu vrei diluarea culturii, ca vrei sa poti sa-ti lasi copii sa se joace pe strada, nu intra la nici o acuzare de-a ta i nseamna doar ca esti practic si ca vrei fericire.

     Sa se duca in Germania sau unde vor dar nu la noi. Suntem ok asa.
 • +1 (13 voturi)    
  Sa treaca (Marţi, 17 august 2021, 11:48)

  Costi888 [utilizator]

  Cu avionu’, ca nu i vede nimeni :))
 • +2 (36 voturi)    
  Asa erau si romanii in anii 90/pre-aderare UE (Marţi, 17 august 2021, 12:04)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  exact ca si acesti imigranti, sa ajunga intr-o tara bogata unde sa poata trai. Intre timp, au plecat cateva milioane si au ramas doar suferinzii de sindrom Stockholm, care voteaza P$D dupa 30 de ani de faliment fesenist.
  • -1 (29 voturi)    
   "Exact" asa, cu "mici" diferente (Marţi, 17 august 2021, 14:57)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui TudoracheCopilulDeDiamant

   Adica:
   - romanii nu se pretindeau refugiati, ci emigrau pe motive economice
   - romanii mergeau sa munceasca si chiar munceau si muncesc pe rupte
   - romanii se adaptau culturii tarii in care emigrau, nu incercau sa-si impuna traditiile, nu se segregau in comunitati care nu cunosc limba tarii respective
   - romanii nu au adus in acele tari probleme de genul razbunarilor si conflictelor tribale, atacurilor cu cutite, sistemelor alternative de justitie (sharia) etc.

   Romanii, ca si polonezii si alti est-europeni care s-au dus in Vest sa lucreze au adus avantaje nete tarilor in care au mers.
   • +3 (25 voturi)    
    Diferentele sunt doar in capul tau (Marţi, 17 august 2021, 16:11)

    Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Ce frumos visezi...

    - romanii nu aveau cum sa aiba statut de refugiati, fiindca in Romania se incerca instaurarea unei democratii (a iesit una originala pana la urma)
    - unii romani plecau pentru ajutoare sociale si inca mai pleaca (potrivit statisticilor Bundesagentur für Arbeit, peste 71.000 de romani traiesc din Hartz-IV, adica din mila publica)
    - apropo de comunitatile segregate ale celor originari din Romania, iti recomand asta: https://www.youtube.com/watch?v=zzqZO9OkSI8
    - nu toti cunosc limba, nu mai zic de a o invata intr-un cadru organizat (Sprachschule)
    - in timp ce vesticii insisi se indeparteaza tot mai mult de religie, se infiinteaza o groaza de biserici romanesti in Vest
    - sunt destule conflicte de familie rezolvate cu arme albe si printre romanii de aici
    - in majoritate, romanii lucreaza in Niedriglohnsektor, in agricultura si ca Zeitarbeiter.
    • -2 (20 voturi)    
     Don't tread on me (Marţi, 17 august 2021, 16:53)

     Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

     - „unii romani plecau pentru ajutoare sociale...” Așa este, unii, fiindcă cei mai mulți au plecat la muncă. Hai, mergi mai departe și spune și cine erau acei „unii”.
     - „nu toti cunosc limba”, așa este, dar fac eforturi să o învețe. Spune-mi te rog, unde găsești o comunitate românească asemănătoare cu cea islamică din Bruxelles.
     - da, se înființează biserici, dar nu deranjează pe nimeni. Nu am auzit de incitare la atentate în biserici. În multe cazuri, bisericile au rol social, dincolo de cel religios.
     - „in majoritate, romanii lucreaza”. Vezi că sunteam de acord în final.

     Câteva precizări, așa fiindcă iubim toți adevărul.
     • +5 (15 voturi)    
      Pentru ca iubesc adevarul, iata: (Marţi, 17 august 2021, 19:03)

      Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

      - ti-am spus deja: peste 71.000 de romani stau pe Hartz-IV, adica ajutoare sociale, altele decat cel de somaj, conform statisticilor oficiale. Despre cei care solicita alocatii pentru copii existenti doar in acte nici nu mai vorbesc.
      - nu toti fac eforturi sa invete limba. Din astia gasesti si printre cei care muncesc, si printre cei care stau pe ajutoare sociale
      - o societate fix ca aia islamica gasesti in Magdeburg Neue Neustadt, de exemplu; iti repet linkul, doar-doar il deschizi si intelegi ceva din el: https://www.youtube.com/watch?v=zzqZO9OkSI8
      - nu frecventez bisericile, asa ca nu stiu ce incitari sunt acolo
      - da, majoritatea lucreaza pe salariul minim (sa-i fac pe plac si celui de mai jos), IT-istii si alti specialisti sunt o proportie tot mai mica din total imigranti romani. Si mai sunt cei 71k milogi cu acte in regula.
      • -3 (13 voturi)    
       Don't tread on me (Marţi, 17 august 2021, 20:50)

       Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

       „- o societate fix ca aia islamica gasesti in Magdeburg Neue Neustadt”. Da, așa ceva mai găsești și în București prin Ferentari și Zăbrăuți. Sunt chiar sate întregi prin județul Brașov, dacă vrei să mergi și pe la munte.

       „- nu frecventez bisericile, asa ca nu stiu ce incitari sunt acolo". Păi frecventează-le, ca să știi despre ce este vorba înainte să denigrezi ceva ce nu cunoști. „nu stiu ce incitari” - pornești de la premisa că sunt incitări doar că nu le cunoști. Nu, tu habar nu ai nici măcar dacă sunt incitări. În fine, Tentativă de manipulare, dar să zicem că ai vorbit înainte să gândești, deci se iartă.
       • +1 (5 voturi)    
        Sunt cetateni romani, originari din Romania (Miercuri, 18 august 2021, 9:58)

        Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

        Iar in tot materialul, numai asa li se zice: Rumänen (romani). Si de catre jurnalista, si de cate vecini, si de catre primar.

        Ce se intampla in bisericile romanesti aparute ca ciupercile dupa ploaie nu ma intereseaza. Atata stiu, ca nemtii si le transforma pe ale lor in temple ale culturii (Kulturkirchen), precum cele din Berlin, Köln, Hanovra sau Hamburg-Altona, unde au loc inclusiv concerte metal (https://www.youtube.com/watch?v=xRnb6LBHHXg). Acolo da, m-as duce.

        Despre romanii care nu-s in stare sa lege doua vorbe in germana sau care efectiv refuza sa invete limba (am vazut destule cazuri), n-ai nimic de spus? Despre zecile de mii de milogi care traiesc din ajutor social si alocatiile copiilor, n-ai ce comenta? Despre zecile de romani condamnati pentru atac cu arme albe, nu spui nici pis?
    • -4 (16 voturi)    
     Mda, deci esti de pe acolo... (Marţi, 17 august 2021, 17:35)

     andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

     ...si fumezi aceeasi propaganda incomprehensibila pentru oamenii normali, care i-a facut pe germani sa deschida, iresponsabil, granitele Europei.

     Ma bucur ca te prefaci ca nu stii sa traduci termenii absolut banali din germana (eu am folosit google translate pentru a afla ce inseamna acel prim cuvant compus), te anunt ca au corespondent si in limba romana si nu esti cu nimic mai destept daca ii folosesti pe cei nemtesti intr-o fraza in romana.

     Interesant, eu am foarte multi prieteni care lucreaza in domenii de varf in Germania (IT in general), sunt bine platiti si nu sunt nici forta de munca ieftina, nici zilieri. A generaliza in sensul in care o faci tu e complet aberant. Pentru ca Europa de Est, inclusiv Romania, a furnizat si furnizeaza lucratori de calitate Vestului, contribuie pozitiv la imbogatirea acelor state, spre deosebire de imigrantii pe care tu ii lauzi.

     Dar fiecare cu ale lui. Stii, daca tot esti acolo, poate vrei sa ii ajuti direct pe migrantii pe care ii aperi pe net, poate le oferi cazare temporara intr-o camera la tine acasa. Fapte, nu vorbe, ce zici? Contrar spuselor tale, eu nu cred ca ai avea curajul si, in realitate,3v nu te sfatuiesc.
     • +3 (15 voturi)    
      Traiesc o realitate, tu fumezi (Marţi, 17 august 2021, 19:27)

      Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

      Si nu stiu ce fumezi, dar vreau si eu reteta :)

      Mi-au intrat in reflex termenii Niedrig-/Billiglohnsektor ori Zeit-/Leiharbeit, folositi in presa de aici si implicit si in discutiile pe astfel de teme de pe forumurile de limba germana. OK, sa-ti fac pe plac: este vorba despre domeniile cu cele mai proaste salarii, din care nici nu s-ar putea trai daca GroKo (Marea Coalitie) n-ar fi introdus o limita sub care patronul nu are voie sa scada. Cele mai mici salarii fiind in sistemul Leiharbeit ("muncitorii de imprumut", cu contracte intre o zi si maximum 9 luni, deci sunt si nu sunt zilieri).

      N-am negat existenta IT-istilor, medicilor etc. originari din Romania. Dar nemtii ii trec cu vederea si-i remarca pe ceilalti romani, pe cei neintegrati ori certati cu munca sau chiar cu legea - si sunt cu zecile de mii. Asa cum si voi omiteti migrantii integrati, harnici, cu studii medii sau chiar superioare, si vedeti cele cateva oi negre din randurile lor.

      Cat despre luat in gazda, mersi de sfat, dar mi-ar fi mai frica sa aduc in casa un conational decat un sirian sau afghan.
      • -2 (16 voturi)    
       Nemtii ii trec cu vederea pe imigrantii cinstiti.. (Marţi, 17 august 2021, 21:38)

       andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

       ...pentru ca sunt tributari acelorasi ideologii demente care au deschis portile Europei catre migratia unor populatii complet incompatibile cu valorile europene (avand traditii religioase extreme etc). Nemtii prefera sa ignore contributia masiva a estului Europei la dezvoltarea Germaniei, exprimata inclusiv prin migratie de calitate, pentru ca ei cred ca aceste lucruri li se cuvin. E parte din complexul de superioritate al vesticilor (western supremacy) in general si e unul din factorii care vor distruge Europa prospera, daca e lasat sa actioneze.

       Pentru ca o Europa in care principiile fondatoare, ale libertatii individuale si tolerantei nu mai sunt valabile decade rapid in haos. Iar principiile migrantilor din acele culturi incompatibile, pe care tu ii lauzi atat de mult, sunt legate de orice dar nu de libertate individuala si toleranta. Uita-te cum isi trateaza femeile, de exemplu -- ma indoiesc ca o femeie libera din Germania ar accepta sa fie tratata in acel fel.
      • -2 (4 voturi)    
       fumezi ceva grav (Miercuri, 18 august 2021, 9:53)

       Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

       Hai sa-ti zic cum e cu o prietena care s-a mutat in Germania de curand. Cum a ajunst cu fata la scoala intr-o scoala cu immigranti, cum venea acasa plina de frica si batuta si nimeni nu facea nimic.
       Din fericire a putut sa mute copilul la o scoala mai buna in acelasi an.

       Nu stiu de ce ai vrea sa bagi in casa un Afghan peste un Roman, trebuie sa fi nebun. Daca tu consideri ca un Afghan e mai sigur decat un Roman esti pierdut frate.
 • +5 (9 voturi)    
  uau (Marţi, 17 august 2021, 12:18)

  frum [utilizator]

  5000 euro/migrant sunt oarece bani...
 • -1 (15 voturi)    
  ca de obicei (Marţi, 17 august 2021, 12:25)

  TrickyWicky [utilizator]

  Romania veriga slaba
 • +3 (21 voturi)    
  interesant (Marţi, 17 august 2021, 13:17)

  Hans Metter [utilizator]

  ca nu vedem cat de similari sunt afganii cu compatriotii nostri. Poate ca ne am mai civilizat putin in ultimii 5 ani, dar inainte nu era deloc departe cand bateam la portile europei in cautare de locuri de munca pt un trai mai bun... repede uita omul de unde a plecat
  • -2 (16 voturi)    
   Doar ca (Marţi, 17 august 2021, 16:18)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   romanii nu taiau gaturile nimanui!!! Romanii nu omorau oameni adunati in spatii publice cu masina! Romanii nu isi tineau copiii si femeile acasa cu Islam in loc de scoala! Romanii nu isi faceau singuri legea cu amputat de maini, scos de ochi si omorat cu pietre...!!
   Daca si afganii ar fi ca vietnamezii sau muncitorii din Sri Lanka pe care i-am primit la noi in tara si care sunt harnici si cuminti, atunci eu as fi de acord sa vina si ei!
  • -1 (21 voturi)    
   Don't tread on me (Marţi, 17 august 2021, 16:45)

   Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Ba da, eram și suntem foarte diferiți în aspecte fundamentale - românii, esticii la modul general, nu au comis atentate, omoruri în masă, sau violuri și au plecat pentru și doar pentru muncă, cu excepția unei minorități pe care s-a angajat Europa să o integreze, dar ne-a trimis-o pachet înapoi.

   În țările „care au apă caldă” cei mai mulți români au făcut eforturi să se integreze, nu au venit cu tot soiul de cutume primitive; nici nu avem așa ceva pentru cine a mai ieșit din casă și nu și-a făcut cultura generală de pe Youtube. Cei mai mulți români au muncit și mulți chiar au fost exploatați.

   Deci, când facem comparații, zic să fim de bună credință.

   P.S.
   Sper ca Guvernul să fie suficient de inteligent încât să aibă instinct de conservare și să nu ne aducă afgani pe cap. Cred că au deja destule bube în cap și nu le mai trebuie altele; mai au 3 ani de guvernare.

   P.P.S.
   Pentru toți progresiștii care dau lecții de creștinism: a fi creștin nu înseamnă să fii prost, iar pomana luată cu forța se numește tâlhărie. Eu decid dacă bag tâlhari în casă, nu Guvernul României.
  • -1 (5 voturi)    
   eu nu sin minte asa (Miercuri, 18 august 2021, 10:00)

   Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   Eu nu tin minte sa venim dintr-o cultura in care 99% din populatie (pre-talibani) vor sharia, 79% considera ca daca pleci de la islam ar trebui sa fi omorat, 85% considera ca pentru adulter femeia trebuie omorata cu pietre.

   Nu stiu daca hotnews permite linkuri in comentarii asa ca poti sa cauti "Afghanistan pew poll sharia"

   Nu zic ca eram sfinti, mai ales o anumita parte dintre Romani dar nu eram la acest nivel.
 • +4 (14 voturi)    
  Sa fim oameni (Marţi, 17 august 2021, 18:17)

  Statelefederaleeuropeneunite [utilizator]

  Si ai vreo problema ? Romania a participat ca țară nato la ororile de acolo, e timpul să punem umărul să ajutăm pe bieții oameni.
  https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
  Aici este un exemplu bun. Nu fi rasist, xenofob sau islamofob , fiecare cu religia lui .
  • -2 (12 voturi)    
   Don't tread on me! (Marţi, 17 august 2021, 19:17)

   Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   Da, le trimit ajutoare, dar „pe aici nu se trece!”.

   Avem deja nevoiașii noștri pe care avem toată datoria să îi ajutăm.
  • -3 (11 voturi)    
   De ce nu-i ajuti personal pe "bietii oameni"? (Marţi, 17 august 2021, 19:28)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   E usor sa iti declari compasiunea intr-un thread pe net, cand stai departe de realitatile crunte pe care deschiderea iresponsabila a granitelor le-a adus in Europa. Leftismul e comod din fotoliu. De ce nu inviti niste bieti tineri refugiati la tine acasa, sa ii ajuti? Eu nu ti-as recomanda, dar cine stie, poate vrei sa inveti (serios, nu!).
  • -2 (12 voturi)    
   Romania a participat conform acordurilor... (Marţi, 17 august 2021, 19:40)

   andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   ...NATO, pentru a ii ajuta pe afgani sa isi cladeasca o democratie si in speranta ca extremismul religios nu va iesi in castig. Cine stie, daca America nu ceda in mod laș, poate chiar s-ar fi obtinut ceva. Poate nu am asista acum la instaurarea unui regim tiranic, care isi face un nume de onoare in a spune ca vor respecta "drepturile" femeilor in conformitate cu sharia (toata lumea stie ce inseamna asta -- zero drepturi, supusa tiraniei barbatului, dezastru).

   Vad ca tot arunci, lejer, cu cuvinte de genul "islamofob", "rasist" etc. Daca a fi islamofob inseamna a dori democratie si libertate si a pretui drepturile reale ale femeilor, date de natura lor de fiinte umane cu nimic prejos barbatilor, atunci da, suntem toti niste nemernici de islamofobi!
   • +3 (13 voturi)    
    Trebuie sa ii ajutam , putem mai mult ! (Marţi, 17 august 2021, 19:49)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

    Tocmai , ca facem parte din nato trebuie sa ii ajutam , daca au nevoie sa plece ar trebui ajutati sa vina .Ma bucur ca se construiesc in timisoara locuinte sociale pentru refugiati si se dau burse de studii pentru ei dar este prea putin , romania trebuie sa ii atraga pe acesti tineri apti de munca si de studiu si sa ii integram .Aici niste exemple:
    https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
    Si: https://www.libertatea.ro/stiri/reprezentant-onu-pentru-refugiati-cand-alte-tari-si-au-inchis-granitele-romania-nu-a-facut-o-
    • -3 (11 voturi)    
     Te bucuri de locuintele pt imigranti... (Marţi, 17 august 2021, 21:23)

     andipetre [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     ...din Timisoara, pentru ca nu locuiesti in Timisoara. Ca in toate comentariile tale, esti la distanta sigura de fenomen si comentezi din fotoliu.

     Apropo de locuinte, stii ca pentru saracii romani (indiferent de etnie) nu se construiesc astfel de lacasuri in Romania, nu? Despre ei se spune doar ca sunt niste lenesi care nu merita nimic.
  • -2 (10 voturi)    
   "orori"? (Miercuri, 18 august 2021, 0:08)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   Ba da tu chiar ai tupeu!
   Pai uite ce s-a intamplat cand am plecat noi, NATO, americanii... de acolo si au tabarat criminalii si violatorii de talibani!
   Dar spune-mi te rog cum diferentiezi intre o victima barbat de 20 - 40 de ani si un taliban sub acoperire? Poti? Cum stii care e chiar victima si care vrea sa ajunga in UE sa taie gatul babutelor in timp ce se inchina in biserica???
   "Fiecare cu religia lui", dar la el acasa! Mai ales cand religia celui plimbaret spune sa omori crestinii ("infidelii") oriunde ii prinzi!
   • +4 (10 voturi)    
    Generalizezi si minti (Miercuri, 18 august 2021, 5:57)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    Nu exista europeni criminali ? ba da , si la greu , generalizezi , asa pot si cei din vest sa spuna ca romanii sunt hoti si tigani . Esti rasist si xenofob , invata ce e aia toleranta ! Cu musulmanii din Dobrogea mereu am coabitat bine , acela este un model care toti din tara ar trebui sa il urmeze si sa il aplice , si instalate locuinte sociale pentru bietii refugiati peste tot in tara , in marile / micile orase, in satele ramase pustii de mizerabilii nostri de conationali care si-au abandonat familia,copii,parintii. Cu ei esti mandru nu ?
    Dar e totusi bine ca in Timisoara un ONG lucreaza pentru constructia de locuinte sociale pentru ei , nu toti sunt ca tine intolerant , bigot !
    Suntem parte din UE ! Nu mai suntem maimute de capul nostru !
    • -1 (5 voturi)    
     Explica-mi ceva (Miercuri, 18 august 2021, 14:03)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     Cum se face ca la comentariile tale ai mereu 6 sau 7 plusuri, iar articolul asta care e deja vechi (deci nu mai e sus in lista stirilor, ca sa mai aibe multe vizualizari) ai primit tot 6 plusuri pt acest comentariu scris azi dimineata? Cum?
     Si cum de nu am mai vazut niciodata numele tau de utilizator pe aici?
     Cred ca totul se explica perfect prin faptul ca esti un troll platit de rusi care sta cu 2 - 3 laptopuri in fata si comenteaza si voteaza de pe 6 conturi!
     Sa iti fie rusine ca vorbesti romana, deci probabil esti roman, dar accepti sa iti vinzi tara!
     • +2 (4 voturi)    
      Nume? Cetatenie? Suntem UE! (Miercuri, 18 august 2021, 15:13)

      Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      Numele de utilizator e acesta care il am aici , folosesc doar 1 laptop, iar multe comentarii ale mele au mai multe plusuri decat minusuri , asa ca poti crapa de invidie daca vrei. Esti un primitiv: Nu ai facut nimic ca sa te nasti in x loc.
      Ce legatura are daca esti roman sau nu stiu ce ? Ai depus tu vreun juramant teritoriului romania? eu nu ! Eu sunt loial Uniunii Europene si tu ar trebui sa fii la fel ! Si mandru ca din marinimia lor te-au acceptat si primit ! Numai babuinii gandesc in termeni de stat, alo? Esti in urma cu 1-2 secole.Ar fi bine sa treci peste prostiile astea de 2 lei tara,neam,patrie , kkt esti ! Cum sa iubesti o populatie care iti face numai rau ? romania nu e o tara, e doar un judet /teritoriu populat de mai multe soiuri de oameni/populatii.Un start artificial .
      • 0 (4 voturi)    
       Esti rusofil! (Miercuri, 18 august 2021, 22:43)

       Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

       platit de rusi!
       Auzi la tembel: "prostiile astea de 2 lei tara,neam,patrie , kkt"
       Da bai! Sunt roman in Romania! Nu emigrez, imi iubesc tara si compatriotii, desi unii ca tine isi vand sufletul rusilor facandu-le propaganda (in rolul tau de fata pozezi intr-un... cum spun bolsevizatii: "progresist descreierat" ce exagereaza cu drepturile minoritatilor, emigranti, laudarea Europei pana devine luare la misto...)... Dar iubesc in acelasi timp si Uniunea Europeana, democratia, libertatea, valorile seculare, occidentale! Dar nici una dintre astea nu primeaza peste celelalte! Sunt lucruri distincte, desi ele exista intr-un sistem armonios!
       Faptul ca tu denigrezi Romania arata ca de fapt esti doar unul din mana de troli rusi ce-si fac veacul pe aici, in ciuda faptului ca ti-ai asumat un user-name si o retorica pro-europeana! Dar chiar si-asa, retorica ta pro-europeana este impinsa atat de mult in sfera ridicolului, incat e practic o luare in deradere! Scopul fiind sa dezguste cititorii de atitudinea pro-europeana in general!
       Esti gol pe dinauntru, iar asta o sa te distruga intr-o zi!
       • 0 (4 voturi)    
        Din Contra (Miercuri, 18 august 2021, 23:55)

        Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

        Eu cred ferm in institutia Uniunii Europene , si in disolutia statelor nationale , si ar trebui sa te uiti mai mult pe net , s-a dat ordinul ca toate statele membre trebuie sa ajute bietii refugiati . Fie ca iti place sau nu , din timisoara se porneste si o sa se raspandeasca in toata tara , iar cei ca tine plini de ura si care sunt nationalisti/rusofili care vreti raul acestei uniuni o sa trebuiasca sa traiti cu refugiatii . Viata Refugiatilor Conteaza ! RLM! BLM!
        • +2 (2 voturi)    
         Nu s-a dat nici un "ordin" (Joi, 19 august 2021, 14:11)

         Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

         Retorica ta este de fapt anti-europeana, prin faptul ca incerci sa inflamezi euroscepticii prin sloganuri ca: "s-a dat ordin", "disolutia statelor", "vrei sau nu, traiesti printre refugiati", "blm"... Tot ce uraste un euro-sceptic!
         Nu, statele nu se vor dizolva, nu "s-a dat ordin" pt nimic, decizia de a primi refugiati va fi luata in Consiliul National de Aparare a Tarii (CSAT) de catre cei alesi de poporul roman!
 • +3 (15 voturi)    
  Spune nu rasismului ,xenofobiei, islamofobiei ! (Marţi, 17 august 2021, 19:36)

  Statelefederaleeuropeneunite [utilizator]

  Dragi romani , trebuie sa ii ajutam pe acesti oameni indiferent cat de diferiti ar fi de noi. Mai stiti cum multi dintre voi ati fost in vest pentru o viata mai buna atat inainte de ’89 cat si dupa intrarea in UE? Suntem parte UE si NATO , trebuie sa ne respectam si obligatiile nu doar sa ne bucuram de drepturi . Nu fiti xenofobi,rasisti sau islamofobi , aratati ca sunteti oameni civilizati , schimbarea incepe cu noi toti ! Daca in 2015 nu am avut ocazia sa ne aratam omenia acum este sansa . Avem nevoie de forta de munca , multi dintre ei sunt vorbitori de limbi straine(ceea ce la noi nu se mai face) si avem o problema demografica care o sa explodeze in 10 ani. Avem nevoie de ei ca de aer . Trebuie educati , integrati si imediat cu permis de munca si rezidenta permanenta . Mai jos puteti citi 1 exeplu fericit :
  https://www.libertatea.ro/stiri/prima-refugiata-afgana-cu-o-bursa-de-studii-in-romania-nu-ne-simteam-in-siguranta-nici-cu-americanii-3694121
  Ma bucur ca romania este mai deschisa schimbarii si oamenilor .
  https://www.libertatea.ro/stiri/reprezentant-onu-pentru-refugiati-cand-alte-tari-si-au-inchis-granitele-romania-nu-a-facut-o-
  • -3 (11 voturi)    
   Don't tread on me! (Marţi, 17 august 2021, 20:56)

   Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   Hai mai bine să îi ajutăm, cu omenie, pe tinerii și copiii din România ca să nu mai plece și să îi încurajăm pe românii plecați să vină acasă.

   Iată o alternativă sănătoasă la visul lui Merkel.
   • +2 (12 voturi)    
    Sau mai bine (Marţi, 17 august 2021, 21:59)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

    Copii din romania au destule oportunitati , doar sunt membri UE si NATO . Ce are daca pleaca ? doar suntem in aceeasi uniune acum , este libertate ! Tu traiesti in secolul 19-20 inca. Dar bietii oameni din tarile parjolite de razboaie conduse de NATO , sau afectate de schimbarile climatice provocate de statele industrializate , ei merita sa fie ajutati . Asa ca mai treci peste egoismul tau xenofob si nationalismul tau de extrema dreapta . Avem lucruri mai bune de facut ca sa fie bine uniunii noastre .
   • +3 (11 voturi)    
    Sau altfel (Marţi, 17 august 2021, 22:43)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

    Copii romani au destule oportunitati fiind membri UE si Nato . In schimb bietii oameni din Afganistan nu . Cu fondurile Uniunii Europene destinate romaniai ar trebui sa le construim mai multe locuinte sociale , burse de studii si sa le dam , asigurari medicale , sa repopulam orasele si satele abandonate de mizerabilii de romani . Trebuie sa le dam drept de munca , cetatenie si sa ii integram . Atat pe cei din Turcia , cat si cei care vin din Afganistan dar si pe cei care ii arunca Belarusul peste granita in Polonia.
    Da , putem face mai multe dar trebuie sa ne straduim ! Putem face o diferenta in lumea asta plina de suferinta ,putem schimba viata unor bieti oameni loviti de soarta. Nu mai fi atat de egoist si rasist . Deschide-ti mintea si inima !
  • -1 (9 voturi)    
   Propaganda (Miercuri, 18 august 2021, 0:24)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   Bai, dar mai termina cu spamul cu alea doua link-uri!
   Avem resursa umana garla daca vrem sa ne apucam sa dam vize in stanga si-n dreapta! Avem romanii din Republica Moldova, din Ucraina, din Serbia, din Ungaria! Avem aromanii din toata peninsula Balcanica! Apoi ai muncitori din Vietnam si Sri Lanka ce deja se integreaza bine la noi si nu risti nimic de genul Sharia sau talibani deghizati in refugiati!
   Afganii trebuiau sa le dea peste bot imediat fiului/unchiului/fratelui/nepotului/colegului/prietenului... cand acesta incepea sa o ia pe ulei cu extremismul! Asta trebuia sa faca de zeci si sute de ani si asa nu ajungeau in situatia sa fie stapaniti de talibani! Asta e vina tuturor afganilor (in afara de copiii mici bine-nteles!)!
  • 0 (6 voturi)    
   nu mai fi asa de negativist (Miercuri, 18 august 2021, 10:03)

   Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

   Nu e nici o fobie la mijloc.

   Vorbesti de o cultura in care 99% din populatie (pre-talibani) vor sharia, 79% considera ca daca pleci de la islam ar trebui sa fi omorat, 85% considera ca pentru adulter femeia trebuie omorata cu pietre.

   Fobie presupune o frica illogica, asta e o frica logica nu o fobie.
   • 0 (6 voturi)    
    Ba tu ! (Miercuri, 18 august 2021, 10:54)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Dragoon

    Sa nu mai generalizezi si sa discriminezi ! Fiecare om merita o sansa la o viata mai buna ! Ma bucur ca ONG-ul din Timisoara ajuta miile de refugiati de oriunde ar fi in a-si reface viata si a se integra pe piata muncii si a avea acces la o viata mai buna . Nu toti sunt asa veninosi ca tine , xenofobi , rasisti ! Facand parte din UE trebuie sa raspundem apelului de ajutor umanitar neaparat !
 • +3 (9 voturi)    
  24 de ore (Miercuri, 18 august 2021, 8:52)

  gavrone [utilizator]

  Atat a durat dragostea trumptarzilor fata de afgani. Dupa o zi refugiatii afgani au devenit o amenintare pentru Europa. Ieri lingeau talpile lui Trump pentru retragerea din Afganistan, azi il scuipa in fata pe Biden.

  Dar ce sa ceri de la acesti indivizi care au rumegus in tartacuta?
  • -1 (7 voturi)    
   Don't tread on me! (Miercuri, 18 august 2021, 9:20)

   Rolly [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

   Gavrone, ești tipic pentru progresiști - începeți să scuipați și să jigniți oamenii când nu mai reușiți să pricepeți esența mesajului celor cu care stați de vorbă. Același lucru se mai întâmplă când oamenii au alte păreri care nu vă convin.

   Mai este un pacient pe aici, tot genul ăsta - Statelefederaleeuropeneunite

   Ca idee, poate înțelegi și tu și el și vă calmați, aici vorbim de siguranța României și a românilor, nu despre Trump, Biden, dragoste, ură etc.

   Pur și simplu, mai sunt și români sănătoși la cap care nu vor ca România să aibă soarta Germaniei și a altor țări care au fost iresponsabil de permisive cu imigranții din lume arabă.

   P.S.
   Mi se fâlfâie de toate etichetele fluturate pe aici - xeno, anti, islamo, rasi etc. Vreau să fiu în siguranță la mine în țară, iar dacă asta deranjează, chiar mă lasă rece.
   • +1 (7 voturi)    
    Gresit ! Aici vorbim despre oameni ! (Miercuri, 18 august 2021, 10:58)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

    Iar romania trebuie sa ajute prin orice mijloace si sacrificii ! Nu mai suntem babuini de capul nostru , suntem europeni si parte din Uniune ! Trebuie macar 500 de mii de refugiati adusi si integrati . Asa ati plecat si voi ca cersetori in vest si ati primit ajutor , toleranta,intelegere . E timpul sa oferim si noi acelasi lucru ! Cei ca tine ar trebui reeducati conform valorilor si principiilor Uniunii !
    • -2 (6 voturi)    
     Don't tread on me! (Miercuri, 18 august 2021, 12:22)

     Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     Am văzut multe alerte de troli ruși pe aici. După cum scrii, clar, ești unul.

     Așa că, ia-i nene, la tine în Rusia, că noi nu suntem suficient de buni pentru afganii tăi.
    • -2 (6 voturi)    
     :)))))) (Miercuri, 18 august 2021, 14:15)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     Deja dai si cota Romaniei de islamisti! Asa ca sa fie sigur ca nu mai iesim noaptea din casa, iar femeile noastre deloc neinsotite!
     Islamul traditional/sharia NU ARE CE CAUTA IN ROMANIA! Clar?
     Au avut armata mai puternica decat a noastra, dar tot nu au vrut sa lupte impotriva unor salbatici desculti!
     • +3 (5 voturi)    
      Nu aveti de ales! (Miercuri, 18 august 2021, 16:03)

      Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      O sa trebuiasca sa ii acceptati si sa coabitati cu ei , fie ca va place fie ca nu . Ura voastra fata de oamenii amarati nu o sa opreasca dragostea omeneasca si mila crestineasca , oamenii care locuiesc pe acest teritoriu au inima inca si ii vor primi cu bratele deschise !
      Sper sa vina macar 100 de mii anul acesta pentru a se putea integra si obisnui cu imprejurimile . Putem daca vrem si daca depunem cu totii efort ! Fiti oameni !
  • -2 (6 voturi)    
   opinia mea (Miercuri, 18 august 2021, 10:10)

   Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui gavrone

   Biden a dat-o in bara grav cu iesirea din Afganistan. Desi sunt de "dreapta" nu am crezut ca e bine nici cand Trump vroia sa plece din Afganistan, dar planul lui Trump era cu discutii cu Arabia Saudita si cu Afganistan, cu Talibanii si cu lideri reiligiosi, trebuia plecat in Mai si avea un plan.
   Biden a zis hai acasa si gata, toate discutiile si planurile au fost ignorate.

   Asta nu inseamna ca daca pleca cand zicea Trump ar fi fost mai bine, eu cred ca tot rau ar fi fost. Poate chiar mai rau ca ar fi fost rezistenta impotriva talibanilor si ar fi fost macel.

   Nu stiu, chiar nu stiu care varianta era mai ok. Poate varianta lui Biden e mai buna, tragi plasturele repede si speri ca nu curge prea mult sange.

   Nu imi place Biden dar decizia asta nu e asa de rea pe cat vad in media.

   Ceea ce nu vreau e inca un val de immigranti sa vina in Romania.

   Mersi dar nu vreau sa ma trezesc ca nu pot sa-mi mai las copii sau sotia sa mearga pe strada de frica immigrantilor. Sa nu uitem ce s-a intamplat in Germania de revelion in 2015 sau cum avertiza guvernul sa nu lasi fetele sa se imbrace prea deocheat.
   • +2 (6 voturi)    
    Nu e adevarat (Miercuri, 18 august 2021, 11:51)

    Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Dragoon

    Nu sunt toti la fel ! De ce generalizezi ?
    • -2 (6 voturi)    
     "nu sunt toti la fel" (Miercuri, 18 august 2021, 14:23)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

     Spune-mi te rog, tu ti-ai face mancare din niste boabe de fasole stiind sigur ca un anumit procentaj din ele au cate un gandac inauntru? Nu poti sa le spargi pe fiecare in parte sa le verifici (pt ca nu stii ce e in mintea omului)...
     In plus, oamenii religiosi, prin definitie, nu vor renunta niciodata la convingerile lor! Iar Islamul nu este compatibil cu societatea romaneasca!
     Deci, hai, lasa propaganda dictata de sefii tai rusi, de a ne bate in cap intr-una ca trebuie si trebuie si trebuie sa primim emigranti! Nu tine!
     • +1 (7 voturi)    
      Mai vorbim peste niste luni de zile (Miercuri, 18 august 2021, 15:54)

      Statelefederaleeuropeneunite [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      Nu toti sunt ca tine bigoti , xenofobi .
      Teritoriul numit "romania" e parte a UE si trebuie sa respecte legile uniunii . Deja s-a spus ca ministrul de externe si-a dat acceptul pentru primirea refugiatiilor afgani in nevoie .
      Un om rau , meschin , egoist ca tine nu reprezinta toata tara . Si daca esti cu adevarat "crestin" atunci arata ! Vad ca esti si islamofob , religia este problema fiecaruia launtrica ! Nu a ta , securistule care vrei sa stii tot ! Tu esti rusofilul care vrea destramarea Uniunii Europene , in loc sa multumesti ca acest teritoriu este parte din uniune.
      • -1 (5 voturi)    
       Don't tread on me! (Miercuri, 18 august 2021, 17:42)

       Rolly [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

       Nene, vești proaste pentru tine. Aici nu au rezistat nici otomanii, nici nemții, nici austriecii, nici rușii tăi.

       Aici rămâne cine vrem noi :D

       Mai vorbim peste niște luni de zile :D
       • +1 (3 voturi)    
        exact asa o sa zica si talibanii (Miercuri, 18 august 2021, 20:02)

        mbembe [utilizator] i-a raspuns lui Rolly

        romania e pamantul nostru, nu au rezistat nici romanii, nici turcii si nici rusii, e terenul nostru!
      • 0 (4 voturi)    
       Sunt recunoscator fata de UE, da! (Miercuri, 18 august 2021, 22:53)

       Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Statelefederaleeuropeneunite

       Nici nu am spus vreodata ca nu ma bucur sa fim parte din UE! Dar stai sa vezi daca si UE ii vrea! Ca nu ii vrea nimeni din UE! Si pe buna dreptate!
       Ministru de externe a spus ca am putea sa ii aducem pe cei care au lucrat cu fortele noastre militare cand au fost acolo, pt ca acei oameni risca sa fie executati. Ei, cu aducerea acelor oameni sunt de acord! Mai ales ca au dovedit ca nu sunt de partea talibanilor!
       Ia mai termina cu luarea Uniunii Europene la misto si in a-mi atribui chestii pe care nu le-am spus!
 • 0 (4 voturi)    
  care va fi urmaroarea tara bombardata? (Miercuri, 18 august 2021, 20:01)

  mbembe [utilizator]

  sa stiu pe unde mergem cu mato si de unde vor veni migrantii… iranieni avem?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by