Un incendiu puternic, cu degajări mari de fum, a cuprins sâmbătă o hală din Mogoșoaia (Ilfov) unde erau depozitate componente cu care se realiza mentenanţa la avioane, iar autoritățile au transmis și un mesaj RO-Alert. Au intervenit zeci de pompieri, iar focul a fost stins după aproximativ trei ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Focul a fost stins după aproximativ trei ore. Cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.

UPDATE 18:10: ISU București-Ilfov: În hala de la Mogoşoaia sunt depozitate componente cu care se realiza mentenanţa la avioane. De asemenea, firma desfăşura activităţi de prelucrare a metalelor şi a răşinei.

Conform ISU București Ilfov, flăcările au cuprins o hală de aproximativ 2.000 de metri pătrați, iar pompierii au intervenit cu 15 autospeciale.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a spus că focul a cuprins cea mai mare parte a halei și se lucrează la stingerea incendiului pe toate cele 4 laturi, pentru a se opri extinderea la alte hale, aflate la mai puțin de 20 de metri distanță.

În acest moment nu sunt persoane rănite, a precizat reprezentantul ISU.

El a mai spus că nu se știe ce obiecte sunt depozitate în hală, pentru că pompierii nu au putut intra, din cauza focului puternic.

Conform reprezentantului ISU, hala se află la o distanță de aproximativ 300-400 de metri de case și nu se impune evacuarea oamenilor din locuințe.

Autoritățil au transmis și un mesaj RO-Alert:

  • "Incendiu major produs în Mogoșoaia, strada Ceferiștilor. Degajări mari de fum.
  • Ocoliți zona. Eliberați căile de comunicații pentru a facilita accesul structurilor de intervenție. Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona.
  • Luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări".