Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă că proiectul de rectificare bugetară - care a stârnit nemulțumirea unor miniștri - nu va fi aprobat de Guvern dacă acesta nu va fi susţinut de coaliţie.

Ministerul Finantelor PubliceFoto: Hotnews

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, dacă proiectul de rectificare bugetară va fi aprobat în cazul în care nu va fi susţinut de colegii de coaliţie, Florin Cîţu a răspuns: "Nu, nu, bineînţeles că nu. Vreau să fie, să fim cu toţii de acord".

El a subliniat că sunt "câteva lucruri" peste care însă nu poate trece şi că, din punctul său de vedere, ar dori să aibă coaliţia de partea sa în această rectificare bugetară.

  • "Dar sunt câteva lucruri peste care nu pot să trec şi nu pot să trec să avem un deficit mai mare de 7,16% din PIB, aş vrea să reducem, dar nu o să merg mai departe cu... Este pus în dezbatere publică.
  • O să avem şi un ministru al Finanţelor care vine, o să poată să discute, dar din punctul meu de vedere vreau să am coaliţia de partea mea în această rectificare, pentru că e vorba de proiectele pentru români, e vorba de banii românilor, e vorba de o coaliţie de guvernare şi de fiecare dată să ştiţi că am fost cel care i-a adus la masă. Chiar dacă în spaţiul public s-au certat între ei, am încercat de fiecare dată să îi aduc la masă să găsim o soluţie", a afirmat şeful Executivului, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Rectificare bugetară: Ministerul Muncii, Curtea de Conturi și Senatul pierd bani. Primesc, în schimb, Ministerele Sănătății, Dezvoltării, Educației, Serviciile și bisericile prin SGG