Centrul Infotrafic al Poliției Române anunță că sâmbătă se circulă în coloană pe Valea Prahovei, la Comarnic, Bușteni și Azuga, dar și pe DN 39 Constanța – Mangalia, în stațiunile de pe litoral. Este aglomerație și la ieșirea de pe Autostrada A1 București – Pitești, către DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Bascov.

Trafic aglomerat pe Valea PrahoveiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Conform sursei citate, la această oră, se înregistrează valori crescute de trafic pe DN 1 Ploiești –Brașov, astfel că se circulă în coloană în zona localității Comarnic, pe sensul de urcare către Brașov. Trafic intens se înregistrează și în Bușteni și Azuga, în ambele sensuri.

Se circulă în coloană și pe DN 39 Constanța – Mangalia, între Agigea și Eforie Nord, în ambele sensuri, și între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, pe sensul către Constanța.

În coloană se circulă și la ieșirea de pe Autostrada A1 București – Pitești, către DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Bascov, județul Argeș.

Infotrafic precizează că Autostrada A2 București – Constanța traficul este fluent, fără tronsoane pe care să se formeze coloane de mașini.

Poliția le recomandă șoferilor să respecte limitele legale de viteză și indicațiile polițiștilor, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație sau direcția de deplasare, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc. De asemenea, șoferii sunt îndrumați ca pe autostradă să acorde prioritate când părăsesc spațiile de servicii și să nu circule pe banda de urgență.