Pompierii intervin joi după-amiază pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 15 hectare la marginea municipiului Oradea, în apropierea adăpostului de câini.

incendiu la marginea orasului OradeaFoto: Bihon.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, peste 20 de pompieri militari intervin cu cinci autospeciale pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată izbucnit pe un teren situat la ieşirea din Oradea spre Sântandrei.

Echipajele de pompieri au reuşit să localizeze incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor la adăpostul de câini, la silozuri de cereale, la o fermă şi la alte construcţii, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, vântul alimentează flăcările şi dezvoltă focare disparate.

ISU Bihor a tras din nou un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă incendierea vegetaţiei uscate pentru curățarea terenurilor. Doar joi până la amiază, pompierii au intervenit la patru incendii de vegetaţie uscată, flăcările periclitând anexe gospodăreşti, ferme, animale.

Arderea vegetaţiei uscate este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.