Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii Făgăraş, unde doi turiști au căzut din peretele Lespezi către Calţun. Unul dintre ei a murit, iar celălalt a fost recuperat de către Salvamont, dintr-o prăpastie de 80 de metri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Salvamontiştii au fost anunțați joi noapte că două persoane au căzut din peretele Lespezi către Calţun, iar una este decedată.

”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii, conform News.ro.

Turistul care a supraviețuit a fost recuperat după câteva ore de intervenţie.

Şeful Salvamont Argeş, Adrian Sănduloiu, a solicitat, pentru ziua de joi, elicopterul pentru a interveni în zonă. Aenonava ar urma să ia trupul persoanei decedate, dar şi supravieţuitorul, care a rămas peste noapte, alături de salvamontişti, la Refugiul Călţu.

”Dacă acest lucru nu va fi posibil, vom interveni pentru aducerea supravieţuitorului în condiţii de siguranţă la baza muntelui şi recuperarea corpului celui de-al doilea”, au transmis reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Aceştia au precizat că turiştii sunt cetăţeni români, de 31 - 32 de ani.