Directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti, unde în urmă cu câteva zile un pacient a murit în condiţii suspecte, un angajat al centrului fiind principalul suspect, a fost demis, anunţă Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C. ) Prahova.

Centrul de ingrijire CalinestiFoto: Hotnews

„În continuarea măsurilor dispuse de către D.G.A.S.P.C. Prahova s-a stabilit ca începând din data de 10.08.2021, directorul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti să nu mai îndeplinească atribuţiile de conducere în cadrul acestui centru, urmând a fi detaşat într-o altă unitate din subordinea D.G.A.S.P.C. Prahova.

Totodată, având în vedere acţiunile desfăşurate de către organele de poliţie, D.G.A.S.P.C. Prahova va aplica măsurile legale corespunzătoare în ceea ce priveşte dispunerea suspendării activităţii angajatului care a fost implicat în evenimentul produs în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti”, informează instituţia într-un comunicat dat publicităţii marţi după-amiază, potrivit News.ro.

Procurorii prahoveni au deschis sâmbătă un dosar penal și fac cercetări după moartea unui bărbat de 61 de ani, internat în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică Călinești.

Acesta ar fi fost lovit de un angajat al centrului cu câteva zile înainte. Inițial, în cauză a fost deschis un dosar de ucidere din culpă, însă după necropsie încadrarea juridică a fost schimbată în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

Angajatul suspectat că a lovit un pacient care apoi a murit, a fost reținut luni, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În acest caz, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a pus la dispoziția procurorilor imagini surprinse de camerele de supraveghere, dar și documente. Totodată, au fost audiați mai mulți beneficiari și angajați.