O asociație cu profil de medicină dentară a organizat, începând din 2017, cursuri de masterat în acest domeniu fără să fie acreditată sau autorizată de Ministerul Educației. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că asociația percepea o taxă de 2.000 de euro pentru un curs, iar la final erau eliberate certificate neatestate sau acreditate. În acest caz, vineri au loc mai multe percheziții ale polițiștilor și procurorilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul General și Poliția Română au anunțat că anchetatorii fac, vineri, şapte percheziţii în Bucureşti, la locuințele unor persoane şi sediile unor firme, într-un dosar în care o asociaţie este suspectată că a orgnizat, timp de mai mulți ani, programe de studii de masterat, susţinând că are colaborări cu universităţi de prestigiu europene, deşi nu deţine avize sau acreditări de la Ministerul Educaţiei.

În acest dosar se fac cercetări pentru infracțiunile de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Parchetului General, infracțiunile ar fi fost săvârșite de către reprezentanţii unei asociaţii din Bucureşti, care, începând din 2017, au organizat programe de studii de masterat, susţinând că beneficiază de colaborări cu universităţi de prestigiu europene, în condiţiile în care nu deţin avizele/acreditările Ministerului Educaţiei.

"Pentru aceasta au atras participanţi prin diferite metode de promovare, cărora le-au perceput taxe de studii în mod direct sau prin intermediul unei terţe societăţi comerciale, iar la finalizarea cursurilor au eliberat adeverinţe/certificate de participare ce poartă elemente de identificare ale instituţiilor partenere, fără ca acestea din urmă să aibă cunoştinţă şi fără să fie recunoscute de Ministerul Educaţiei", spun procurorii.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre o asociație care organizeaza cursuri de masterat, cu profil medicină (igiena dentară), fără să fie acreditată sau autorizată de către Ministerul Educației.

Conform acelorași surse, pentru un curs participanții plăteau câte 2.000 de euro, iar la final au obținut certificate neatestate sau acreditate, în limba italiană. În perioada 2017-2018, la astfel de cursuri au fost 45 de participanți. De precizat că, pentru a profesa, asistenții la Medicină dentară au nevoie de un astfel de master.