Mai mulți copaci au căzut pe calea ferată în urma furtunilor puternice din noaptea de joi spre vineri, astfel că unele trenuri au acumulat întârzieri de peste 3 ore.

copaci cazuti pe calea ferataFoto: CFR

Conform CFR SA, pe raza regionalei Iași au fost probleme în cursul nopții din cauza vântului puternic, fiind necesară intervenția cu 5 drezine pantograf și personal feroviar pentru remedierea deranjamentelor înregistrare la linia de contact și pentru îndepărtarea arborilor prăbușiți pe calea ferată. Zonele afectate au fost Poiana Ilvei - Leșul Ilvei, Ilva Mare - Măgura Ilvei și Iacobeni - Mestecaniș.

Trenuri afectate în cursul nopții:

  • IR 1837 a înregistrat o întârziere de aproximativ 190 de minute, staționat pentru accesul drezinelor pantograf, cu care s-a acționat între stațiile Poiana Ilvei - Leșul Ilvei și Ilva Mare - Măgura Ilvei. Intervențiile au impus înlocuirea firului de contact rupt de arborii prăbușiti, înlocuirea de izolatori (5), console (4), colectoare (2), tiranți (7), port-fixatori (3), pendule (27) și refacerea legăturilor electrice rupte.
  • IR 1765 și IR 1766 au circulat cu locomotive Diesel între stațiile Mestecăniș - Vatra Dornei.

Intervențiile au fost finalizate în jurul orei 03:20.

De asemenea, vineri dimineață pe raza stației CF Lehliu s-a circulat în condiții speciale, din cauza unui deranjament la sistemul de dirijarea electronică a trenurilor, iar mai multe trenuri au acumulat întârzieri de zeci de minute. CFR SA a anunțat că deranjametul din Gara Lehliu a fost remediat la ora 9.50.