Mai multe adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19 au fost eliberate unor persoane nevaccinate la un centru de vaccinare din județul Alba, iar polițiștii fac percheziții, joi, în acest caz.

platforma de vaccinareFoto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Conform Poliției Române, în această dimineaţă poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Alba Iulia, fac două percheziții în județul Cluj, la persoane suspectate de fals informatic. Acestea ar fi accesat platforma de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19 a unor persoane.

Anchetatorii spun că în 28 iunie o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru de vaccinare din județul Alba și ar fi eliberat mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate.

O persoană urmează să fie dusă la sediul poliției, iar alte 10 persoane vor fi citate pentru audieri.

Surse din Poliție au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre 7 adeverințe de vaccinare eliberate unor persoane nevaccinate de către colaboratori ai centrului de vaccinare din Ocna Mureș.