Poliția Capitalei și Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 au deschis dosar penal in rem (pentru fapte) în cazul accidentului de muncă produs luni pe un șantier din apropierea Bibliotecii Naţionale, unde un mal de pământ s-a surpat peste 6 muncitori. Doi dintre ei au murit, iar ceilalți patru au fost răniți.

AmbulantaFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Poliția Capitalei a anunțat marți dimineață că dosarul vizează infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cercetările sunt continuate de Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 și Serviciul Omoruri, a precizat sursa citată.

Reamintim că luni șase muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Lucrarea aparţine Primăriei Sectorului 3.

Doi dintre muncitori au fost acoperiţi complet de pământ, fiind căutaţi timp de mai multe ore de către echipele de intervenție. Ei au fost găsiți decedați. Ceilalți patru au fost îngropaţi până la talie, fiind scoşi de pompieri și duși la spitalale Universitar și Floreasca. Cele două persoane decedate au vârste cuprinse între 50 şi 55 de ani.

În acest caz a fost declanșată o anchetă și de către Inspecția Muncii, iar cercetarea ar trebui să dureze 15 zile lucrătoare, a declarat pentru Agerpres șeful Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Constantin Bujor, a afirmat că primele verificări arată că nu au fost asigurate în totalitate măsurile de sprijinire a malurilor.