Mai multe căderi de energie electrică au avut loc luni în București în zonele Dristor-Vitan și Pantelimon. Dacă în zona Dristor-Fizicienilor, situația a fost remediată la ora 21, în Zona Pantelimon se va remedia în jurul orei 23, anunță Enel.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Echipe ale E-Distribuție Muntenia au intervenit și au restabilit în cel mai scurt timp cu putință alimentarea cu energie electrică a clienților din zonele Dristor și Vitan. Avaria a apărut în urma lucrărilor executate de terți pe traseul cablurilor electrice subterane din zonele respective, ducând la deteriorarea echipamentelor. Echipele E-Distribuție Muntenia intervin de fiecare dată când le sunt semnalate astfel de incidente, pentru reluarea în siguranță a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.”, au declarat reprezentanți ai E-Distribuție Muntenia pentru HotNews.ro.

În zona Dristor-Vitan, energia electrică a fost întreruptă după ora 18.30 pe străzile Fizicienilor, Drumul Murgului, Schitului, Liviu rRebreanu, Calea Vitan, Râmnicu Vâlcea și străzile adiacente. Situația a fost remediată la ora 21.

Având în vedere prognoza meteorologicã de caniculã, Dispecerul Energetic Național estimeazã valori record ale consumului de energie electricã pentru aceste zile caniculare.

Miercuri, 28 iulie 2021, au fost depãșite valorile consumului record de electricitate în sezonul de varã înregistrate acum două săptămâni (în data de 15 iulie 2021), transmite joi Transelectrica. Astfel, ieri, a fost înregistrat un consum instantaneu maxim de 8.865 MW, în intervalul orar 13:00 – 14:00, și un consum mediu al zilei de 7503 MW, cu 29 MW mai mult decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record.