Temperaturi de 50 - 55 de grade la nivelul șinei de cale ferată sunt înregistrate luni pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Timișoara, Galați și Constanța, conform CFR SA. Compania a anunțat mai multe măsuri, în contextul caniculei, între care reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații, în intervalele orare în care temperatura în șină ajunge la 50 - 55 de grade.

Tren CFRFoto: Hotnews

CFR SA a anunțat luni că din cauza temperaturilor maxime de 37 - 39 de grade înregistrate în aer, în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, personalul companiei a luat măsuri speciale pentru desfășurarea circulației trenurilor în condiții optime de trafic:

  • revizii suplimentare pe reţea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate;
  • însoțirea trenurilor cu personal de specialitate;
  • măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei;
  • reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală pe anumite intervale de stații;
  • avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

La această oră, din evidența măsurătorilor făcute până în acest moment, la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, temperaturi ridicate, de 50 - 55 de grade la nivelul șinei, sunt înregistrate pe anumite secții secundare de pe raza regionalelor București, Craiova, Brașov, Galați, Timișoara și Constanța, conform CFR. Compania precizează că pe această regională magistrala 800, București - Constanța nu este afectată de limitări de viteză din cauza caniculei. Nu sunt introduse limitări de viteză, din cauza temperaturilor ridicate, nici pe raza Regionalelor Iași și Cluj.

Meteorologii au actualizat luni avertizările de caniculă: în Muntenia, în cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar temperaturile vor atinge 41 de grade în sudul Munteniei. Capitala și 15 județe sunt astăzi sub avertizare cod portocaliu de caniculă.