​Odată cu răspândirea rapidă a virusului SARS - CoV - 2, autoritățile naționale au impus o serie de restricții. Aceste restricții au rolul de a limita răspândirea virusului și de a preveni o eventuală răspândire comunitară, incontrolabilă, de altfel, din cauza sistemului național de sănătate care se arată tot mai slăbit.

Parc, in vreme de pandemieFoto: HotNews / C.P.

Vârful pandemiei de Covid - 19 - Restricții masive în România

Pe parcursul anului în curs, dar și a anului anterior numărul de cazuri active de Covid - 19 a cunoscut atât creșteri, cât și descreșteri. Spre exemplu, în data de 19 noiembrie 2020, Grupul de Comunicare Strategică (abreviat G.C.S.) comunica un număr de peste 10 mii de cazuri noi la nivelul întregii țări.

Acest prag alarmant a ridicat o mulțime de semne de întrebare în rândul românilor. Totodată, acesta a adus cu sine o serie de restricții, care au afectat inclusiv arhicunoscuta perioadă de Black Friday, obligând lanțurile de magazine și clienții acestora să se supună unor măsuri de protecție complexe împotriva virusului SARS - CoV - 2.

Măsuri de relaxare în lume

După ce vârful pandemiei de Covid - 19 a fost depășit, iar vaccinul care a promis să imunizeze populația împotriva virusului mortal, au început să apară și primele măsuri de relaxare în lume. Mulțumită ratei relativ promițătoare de vaccinare în România, autoritățile naționale au decis să emită o serie de măsuri de relaxare.

Astfel, o parte din micile afaceri din HoReCa au prins gura de aer de care aveau nevoie, după ce pandemia i-a obligat să își trimită angajații în șomaj tehnic. Măsurile de relaxare au fost privite cu ochi buni de români, iar rata de vaccinare a continuat să se mențină ridicată.

Cifrele de afaceri ale diferitelor companii au început să crească, dar nu au atins niciodată pragul la care acestea să își recupereze pierderile. În aparență, lucrurile au evoluat spre bine, iar numărul cazurilor de Covid - 19 a scăzut în continuare.

Măsuri împotriva Covid - 19 în luna iulie

La momentul actual, este permisă funcționarea barurilor, cafenelelor și pub-urilor la capacitate de până la 70%, atâta timp cât incidența la nivelul localității în care funcționează nu depășește 3 la mie în ultimele 14 zile. Totuși, gradul de ocupare poate să crească până la 100%, atâta timp cât toate persoanele din interior sunt vaccinate împotriva virusului Covid - 19.

Principalele nemulțumiri ale românilor odată cu relaxarea măsurilor împotriva virusului SARS - CoV - 2 constau în obligativitatea de a purta mască în interior și în legea ce presupune ca evenimentele private organizate în interiorul localurilor să impună testarea tuturor invitaților ce nu sunt vaccinați. Totodată, una din cele mai mari dorințe ale românilor este legată în mod direct de deschiderea cluburilor și a cazinourilor în format fizic.

Pandemia de SARS CoV 2 - Paradisul Cazinourilor Online

În perioada cât restricțiile referitoare la libertatea de mișcare au fost în vigoare, o mulțime de români și-au petrecut timpul pe internet. Dintre toate platformele online, cele mai câștigate au fost site-urile de cazino online. O mulțime de site-uri de pariuri sportive online, dar și de slot-uri au experimentat un număr impresionant de utilizatori.

Pentru a își crește și mai mult numărul de jucători online, platformele au venit în întâmpinarea acestora cu bonusuri cazino semnificative. Astfel, aceștia pot revendica sume relativ mari, riscând mai puțin din veniturile personale. Totuși, este important de menționat faptul că jocurile de noroc reprezintă un risc major pentru jucători, iar aceștia nu trebuie să joace niciodată mai mult decât își permit să piardă.