În București, vremea va rămâne caniculară cel puțin până duminică seară, temperaturile maxime apropiindu-se de 40 de grade, iar cele minime vor sta peste 20 de grade, potrivit prognozei speciale pentru Capitală a Administrației Naționale de Meteorologie.

CaniculaFoto: Freepik

Vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar duminică (01 august) de 38...39 de grade. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în cursul serii de sâmbătă (31 iulie) când vor fi posibile fenomene specifice instabilității atmosferice.

Noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de căldură şi disconfort termic au fost emise vineri de meteorologi, pentru mare parte din țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. În același timp, 11 județe vor fi vineri sub avertizare cod galben de vijelii și ploi torențiale.