Două trenuri de marfă s-au ciocnit în triajul stației Fetești, după ce un tren a intrat în spatele celuilalt, iar circulația feroviară a fost grav afectată și trenurile au fost deviate prin Țăndărei. Accidentul a fost provocat de unul dintre mecanici, care era băut și a adormit. Bărbatul a fost reținut. De la ora 02:10, trenurile de călători, spre și dinspre litoral, circulă cu tracțiune electrică între stațiile Fetești - Bărăganu (fir I), iar intervențiile pentru ridicarea vagoanelor care au blocat calea ferată sunt încă în desfășurare.

interventie pentru ridicarea trenurilor de marfa de la Fetesti 3Foto: CFR

La această oră, circulația trenurilor pe ruta directă București - Constanța și retur se desfășoară în condiții normale de trafic, până în zona stației Fetești, unde traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulație pe porțiunea Fetești - Bărăganu, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfășurare.

Echipele de intervenție ale CFR SA acționează în continuare în stația Fetești cu utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație.

Accidentul feroviar care a dat peste cap circulația trenurilor s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în triajul stației Fetești, după ce un tren a intrat în spatele celuilalt. Mecanicul trenului care a lovit cealaltă garnitură avea alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliția Ilfov a anunțat joi seară că mecanicul a fost reținut. Bărbatul are 54 de ani, este din Craiova și nu ar fi respectat timpul de odihnă și nici restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația Fetești. El nu a oprit nici la semnalul roșu de dinaintea intrării în stație. În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni de transport feroviar ca urmare a restricționării certificatului de siguranță, a spus ministrul transporturilor, Cătălin Drulă. El a mai spus că Autoritatea pentru Siguranță Feroviară va declanșa controale la operatorii de transport feroviar de marfă și de călători, în care va verifica respectarea normelor de siguranță. Operatorul în cauză este Tim Rail Cargo.