Parlamentul de la Chişinău a votat numirea liderului interimar al PAS, Igor Grosu, în funcţia de preşedinte al Parlamentului, potrivit News.

Igor Grosu, președintele PASFoto: Hotnews

Candidatura lui Grosu a fost susţinută de 64 de deputaţi. Reprezentanţii BCS (Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor) nu au participat la vot.

Vicepreşedinţi ai Parlamentului au fost aleşi Mihai Popşoi (PAS) şi Vlad Bătrîncea (BCS).

”Vreau să vă mulţumesc pentru votul dumneavoastră, pentru onoarea de a mă fi ales Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Este o mare responsabilitate pentru mine şi ţin să le mulţumesc cetăţenilor care au făcut alegerea de astăzi posibilă. Vreau să fiu un Preşedinte care pune Parlamentul în slujba oamenilor şi îl transformă într-o fabrică de reforme, de legi şi decizii bune.

Încrederea oamenilor în instituţia supremă a democraţiei poate fi recâştigată doar cu muncă şi onestitate, iar rolul meu este de a mă asigura că, respectând Constituţia şi legile ţării, vom lucra eficient pentru reformarea justiţiei şi a funcţionării instituţiilor, pentru mărirea pensiilor şi salariilor, dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţilor locale, pentru susţinerea mediului de afaceri, atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru consolidarea parteneriatelor externe”, a scris Grosu pe Facebook după alegerea sa.

În urma scrutinului din 11 iulie, PAS a obţinut 63 de mandate, fapt ce îi permite formarea propriului Guvern şi alegerea conducerii Parlamentului.