Șapte bărbați din Iași suspectați de trafic de droguri de mare risc, tentativă de omor calificat, ultraj şi conducere sub influenţa substanţelor stupefiante au fost reţinuți de către procurorii DIICOT. Unul dintre ei, bănuit că transporta heroină, a încercat să lovească cu maşina un poliţist. În timpul operațiunii de prindere, suspecții au încercat să scape de droguri aruncând pe geam mai multe pachete.

trafic de droguriFoto: DIICOT

Conform DIICOT, miercuri seară procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași și ofițeri de poliție judiciară au organizat o acțiune de prindere în flagrant a trei persoane despre care existau date că transportă heroină, pentru a o distribui în municipiul Iași.

La semnalul polițiștilor, unul dintre bărbați a încercat să lovească un polițist cu autoturismul, după care a pornit în viteză. În urma unei scurte urmăriri și a somării cu o armă din dotare, suspecții au oprit mașina, după ce în prealabil aruncaseră pe geam diverse cantități de droguri.

Ulterior, au fost făcute patru percheziții în municipiul Iași, alți 4 suspecți fiind duși la audieri. Joi, cei trei bărbați reținuți urmează să fie duși la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.