​Traficul feroviar a fost perturbat în urma vijeliilor de miercuri seară în mai multe zone ale ţării, inclusiv în zona Capitalei. Trenurile înregistrează întârzieri de sute de minute, iar mai multe trenuri au fost anulate.

In Gara de NordFoto: Hotnews

”Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în seara de 28.07.2021, în partea de nord, vest, centru a ţării, si in zona municipiului Bucuresti, care au produs deranjamente ale infrastructurii feroviare şi în alimentarea cu energie electrică la reţeaua de tracţiune a trenurilor şi alimentare a staţiilor, trenurile de călători înregistrează întârzieri de până la 420 minute”, anunţă CFR SA citată de News.ro.

Totodată, în zona staţiei Feteşti, pe relaţia Bucureşti - Constanta şi retur se va circula pe rute deviate. O parte din trenuri, cele ce tranzitează Bucurestiul vor circula pe ruta deviată prin Ciulniţă - Slobozia - Ţăndărei- Feteşti, iar restul prin Ploieşti - Buzău - Făurei - Feteşti.

Până la această oră, sunt anulate trenurile 8021/8024 Bucureşti Nord - Constanţa şi retur, 8012/8023 Feteşti - Bucureşti Obor şi retur, 8443/8529/8591 Ciulniţa - Călăraşi Sud şi retur, 8581/8580 Slobozia Veche - Ciulniţa şi retur.

Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren şi comunică dispeceratului central necesităţi de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în staţiile de pe traseu.