Fostul deputat PSD Oana Mizil a ajuns la spital după ce ar fi fost agresată de către partenerul său, Marian Vanghelie, împotriva căruia polițiștii au emis apoi un ordin de restricție, au declarat luni pentru HotNews.ro surse judiciare.

Oana Mizil și Marian VanghelieFoto: AGERPRES

Conform unui comunicat al Poliției Ilfov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02:08, polițiștii din Snagov au fost sesizați prin apel 112 de către un spital din București că la unitatea de primiri urgențe a fost transportată cu un echipaj medical o pacientă, în vârstă de 45 de ani, din comuna Snagov, care a afirmat la internare că a fost agresată fizic de către concubinul său.

  • "Polițiștii din Snagov s-au deplasat la respectiva unitate spitalicească, iar în urma activităților specifice desfășurate, s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
  • De asemenea, polițiștii Stațiunii Snagov au aplicat formularul de evaluare a riscului, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică și, rezultând existența riscului iminent, au emis Ordin de Protecție Provizoriu, împotriva concubinul persoanei vătămate", a precizat Poliția Ilfov, fără a preciza numele persoanelor implicate.

Surse judiciare au declarat luni, pentru HotNews.ro, că este vorba despre Oana Mizil, care ar fi fost agresată de către Marian Vanghelie, iar în urma incidentului a fost dusă la Spitalul Elias din București. Aceleași surse au precizat că polițiștii au emis pe numele fostului primar al Sectorului 5 un ordin de restricție pentru 5 zile. Până luni nu fuseseră audiați nici Oana Mizil, nici Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie nu a putut fi contactat.

În 13 mai, fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul București la 11 ani și 8 luni de închisoare în procesul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA în 2015. Decizia instanței nu este definitivă.

De asemenea, fostul primar al Sectorului 5 este obligat de instanță să plătească daune materiale de 15.044.700 de euro către Primăria de sector, constituită parte civilă în proces. Instanţa a dispus și confiscarea specială a mai multor bunuri şi menţinerea sechestrului asigurător dispus de către procuror, până la concurenţa sumei de 15.044.700 euro. În schimb, Tribunalul București a decis ridicarea măsurilor asigurătorii pe bunurile şi sumele de bani aflate în conturile Oanei Niculescu-Mizil, soția lui Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2015 pentru nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune plata lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Marian Vanghelie a fost primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2016, iar la alegerile locale din septembrie 2020 a candidat fără succes pentru un nou mandat.