​Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe Facebook un clip video însoțit de mesajul „A început curățenia în Sectorul 1. Șantajul nu mai ține”. Imaginile prezintă niște muncitori de salubritate care ridică gunoiul de pe străzi, iar pe mașina de salubritate scrie numele firmei „BRAI-CATA”.

Firma care strange gunoiul in Sectorul 1Foto: Screenshot via Facebook

În condițiile în care primarul Sectorului 1 nu a făcut public până acum numele firmei pe care a angajat-o pentru ridicarea deșeurilor, după rezilierea contractului cu Romprest, unii dintre urmăritorii de pe Facebook ai primarului îi cer acesteia să precizeze după ce criterii a fost aleasă firma Braicata și care este prețul serviciilor.

În același timp, site-ul Adevărul publică un material în care arată că această companie are un trecut controversat, în anii 2000 acționarii italieni ai acesteia fiind suspectați că ar fi avut legături cu mafia siciliană.

După 2008, când italienii au ieşit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, reţinut în 2015 după o investigaţie a Parchetului Curţii de apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro, conform G4Media.