Bărbatul de 26 de ani dispărut după ce, alături de alte două persoane, a încercat să alunge un urs care a atacat o stână din judeţul Harghita, a fost găsit mort în pădure. El avea numeroase răni grave.

Urs brun in salbaticieFoto: Freepik

”Din datele primite în Dispeceratul ISU Suceava, în această dimineaţă, în jurul orei 7:40, jandarmii suceveni au găsit trupul tânărului de 26 de ani, care a fost dat dispărut ieri seară. Acesta se afla la o distanţă de aproximativ 300 de metri, faţă de locul unde a fost observat ultima oară, în interiorul pădurii. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viaţa”, anunţă autorităţile citate de news.ro.

Jandarmii l-au preluat şi au solicitat sprijin echipajelor Salvamont, pentru a-l coborî de pe munte, înspre judeţul Harghita.

”Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stâni, amplasată pe raza judeţului Harghita, şi cei trei bărbaţi au încercat să alunge ursul”, a transmis, vineri seară, ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că un alt bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, aceasta fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind căutat încă de vineri seară în pădure, de jandarmi montani şi poliţişti. Acesta este cel care a fost găsit decedat.

Cel de-al treilea bărbat este cel care a reuşit să sune la 112. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.