Cum motivează judecătorii din Giurgiu eliberarea lui Liviu Dragnea: „S-a îndreptat şi se poate reintegra în societate. Şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, de ordinea de drept” / Dragnea, la eliberare: „Mă consider deținut politic, am intrat nevinovat”

de C.V.     HotNews.ro
Vineri, 23 iulie 2021, 13:23 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea, la eliberare
Foto: Agerpres
Judecătorii Tribunalului Giurgiu se arată convinşi, în încheierea de şedinţă redactată după liberarea condiţionată din penitenciar a lui Liviu Dragnea, că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate după ce a executat o parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Judecătorii spun că „scopul preventiv și educativ al pedepsei a fost atins”. Reamintim că Liviu Dragnea a fost eliberat după ce a executat 2 ani și 2 luni din pedeapsa sa de închisoare de 3 ani și 6 luni, iar la ieșire a spus că perioada de încarcerare a fost una „de chin și suferință, abuzuri și umilință. Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat”.

„Instanţa, raportând întreaga perioadă executată (...) apreciază că există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins”, se arată în documentul citat, informează News.ro

„Instanţa, raportând întreaga perioadă executată, şi în acord cu comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Bucureşti-Rahova care a propus în unanimitate liberarea petentului condamnat, apreciază că există premisele că timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta, prin participarea la programele desfăşurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială, scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins, iar funcţiile de exemplaritate şi eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite, astfel încât în viitor să se încadreze într-o viaţă normală, părăsind câmpul infracţional”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Giurgiu, care a dispus liberarea condiţionată a fostului lider al PSD.

Magistraţii reţin, în documentul citat, că „perioada de timp până la împlinirea integrală a duratei pedepsei nu este foarte mare, intervalul din pedeapsa executată de către condamnat fiind suficient pentru reeducarea sa, scopul pedepsei fiind atins”.

În luarea deciziei de liberare condiţionată a lui Dragnea, judecătorii s-au raportat şi la „orientarea europeană” în acest domeniu, care este „de a reglementa acordarea liberării condiţionate ţinând cont exclusiv de conduita condamnatului pe durata executării pedepsei, pentru că numai în acest fel poate fi influenţată şi modelată mai eficient conduita condamnatului care dobândeşte astfel o motivare în plus cunoscând că o bună conduită îl aduce mai aproape de punerea în libertate”.

„Acordarea sau nu a liberării ţinând seama de stări de fapt anterioare începerii executării, precum natura şi gravitatea infracţiunii comise, constituie o cauză de descurajare a persoanei condamnate în procesul de reintegrare deoarece aceasta realizează că liberarea nu depinde de conduita sa pe durata executării, ci de faptele sale anterioare, pe care oricum nu le mai poate influenţa în niciun fel”, se mai arată în documentul citat.

Magistraţii se arată convinşi, în baza mai multor argumente, că Dragnea s-a îndreptat. „Faţă de toate aceste aspecte, Tribunalul şi-a format convingerea că petentul s-a îndreptat şi că se poate reintegra în societate”, concluzionează sursa citată.

Fostul lider PSD a fost eliberat din închisoare în urmă cu o săptămână, după ce a ispășit 2 ani și 2 luni din pedeapsa sa de închisoare de 3 ani și 6 luni.

„A fost o perioadă de 2 ani și 2 luni de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Lipsa libertății e cel mai greu lucru. Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Mi s-a cerut insistent să îmi recunosc vinovăţia, ceea ce eu nu am acceptat”, a spus Dragnea.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7058 vizualizari

 • +47 (51 voturi)    
  Tribunalul Giurgiu este format din (Vineri, 23 iulie 2021, 13:25)

  un domn [utilizator]

  manelistii care au incantat urechile lui Badalau la versurile explicite privind urinatul pe Diaspora. Fain.
  • +22 (24 voturi)    
   Reincarcerarea infractorului (Vineri, 23 iulie 2021, 15:01)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Minciunile si aberatiile scrise in motivare sunt dovezi suficiente pentru procurori ca sa-i trimita in judecata pe judecatorii care au decis eliberarea infractorului, pentru ca au aderat la un grup infractional organizat, au comis un abuz in serviciu, si-au depasit atributiunile si l-au favorizat pe infractor.
   Pe baza trimiterii in judecata a judecatorilor, trebuie anulata decizia de eliberare conditionata si reincarcerarea infractorului.
   Judecatorii care au decis eliberarea infractorului trebuie sa fie exclusi din magistratura si arestati. Altfel, coruptia din justitie nu va fi niciodata eradicata.
   • +2 (4 voturi)    
    conform legii nu pot fi anchetati (Vineri, 23 iulie 2021, 22:15)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Decat cei de la SIIJ.
    Dupa ce Inspectia Judiciara constata. Dupa ce CSM-ul aproba! etc/
    Practic niciodata!
    Daca era pe coruptie ii inhata DNA-ul dar PSD-ul a avut grija sa scoata judecatorii din zona aia!
  • +14 (16 voturi)    
   Judetele Giurgiu si Teleorman sunt (Vineri, 23 iulie 2021, 15:21)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   ultimele judete in care Dragnea inca mai controleaza ceva, prin interpusi (primari mai ales). Daca recursul se judeca in orice alt judet, Dragnea mai statea la Mititica.
  • +8 (10 voturi)    
   Poate sunt surdo-muți. Judecătorii. (Vineri, 23 iulie 2021, 19:34)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Nu au auzit declarațiile lui Dragnea la ieșirea din penitenciar, declarații carte contrazic expunerea de motive privind eliberarea. Nu știu nici să citească?
 • +29 (33 voturi)    
  mda (Vineri, 23 iulie 2021, 13:28)

  SoulSearcher [utilizator]

  judecatorii: "s-a smerit domnu dragnea si si-a inteles greseala pt care a facut puscarie"

  liviu dragnea: "am fost condamnat politic, mai ceva ca, coposu sau mandela, sunt nevinovat ! fortza steaua ! jos guvernu"

  :DDDD
 • +31 (35 voturi)    
  Rahatul de SIIJ tace malc acu' ? (Vineri, 23 iulie 2021, 13:32)

  sfarleaza [utilizator]

  De ce nu se autosesizeaza la fel de prompt ca in alte imprejurari constatand ca astia din Giurgiu l'au transformat pe Dragnea in ingeras imaculat si asta de cum a pasit afara a luat la suturi justitia si a aratat un mare deget "integrarii in societate" ?
  Cat a cotizat Dragnea la Giurgiu ca sa'l laude papagalii de judecatori ?
 • +18 (28 voturi)    
  ehh (Vineri, 23 iulie 2021, 13:33)

  transpenibilus [utilizator]

  Giurgiu!
  Teleormanistan!
  Olt!
  Dolj!
  Arges!
  Calarasi!
  Mehedinti!

  La rusi cu voi fanariotilor sexoputinisti si neostalinisti. Romania si Europa nu vrea slugi vechioleniniste ca voi!!! Daca vreti cu Moscova, valea!
  • +12 (22 voturi)    
   O mică rectificare, (Vineri, 23 iulie 2021, 13:44)

   fokerul [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   se spune Telemorman
   • +4 (6 voturi)    
    Eu as zice chiar (Vineri, 23 iulie 2021, 17:25)

    persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui fokerul

    Deliorman
 • +24 (28 voturi)    
  "atitudine corecta fata de valorile sociale"??? (Vineri, 23 iulie 2021, 13:47)

  V. Istina [utilizator]

  Judecatorii :"Şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, de ordinea de drept..."

  Dragnea: "Mă consider deținut politic, am intrat nevinovat".

  Ce justitie e asta, onorabililor?

  Cuvintele goale in gura judecatorilor sunt fapte in sine care duhnesc teribil...
  • +1 (3 voturi)    
   practic Dragnea le-a dat o placuta judecatorilor (Vineri, 23 iulie 2021, 22:18)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui V. Istina

   Iar ei au primit-o bucurosi.
   Pe de alta parte sentinta era data si definitva si executorie.
   Deci nu putem banui decat ca onorabilii erau manjiti si pana la urma ce pret poate sa aiba o placuta publica din partea unui infractor?
 • +17 (21 voturi)    
  Judecatori cu carlig (Vineri, 23 iulie 2021, 13:48)

  Sati [utilizator]

  Lordul de Gratia eliberat de violatorii (judecatorii) giurgiuveni desi lordica avea adresa in sectorul 5."Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat” - faptele nu exsta dar vin valurile (dosarele) 3 si 4.
 • +20 (26 voturi)    
  DACĂ (Vineri, 23 iulie 2021, 13:54)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  sunteți jurnaliști adevărați publicați numele și „performanțele” judecătorilor!
  altfel...
  • +1 (1 vot)    
   Hahahahaha (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 16:25)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

   Asta-i bancu' zile: HotNews... "jurnalisti adevarati".
 • +15 (19 voturi)    
  Sa ceara azil politic (Vineri, 23 iulie 2021, 13:59)

  Coco Whistle [utilizator]

  In sua.gagiul ar trebui sa fie admis la un spital de specialitate.
 • +12 (14 voturi)    
  Scopul pedepsei a fost atins pe dracu' ! (Vineri, 23 iulie 2021, 14:16)

  Susufler0 [utilizator]

  Inchisoarea a schimbat un singur lucru la Dragnea : l-a facut sa-si dea jos mustata din cauza deprinderii obtinute in cei trei ani de bulau !
  PS. E mult ? E putin ? Cine stie ?! Doar istoria ne va spune asta candva !!!
 • +9 (15 voturi)    
  poate a spus atceva judecatorilor!? (Vineri, 23 iulie 2021, 14:28)

  MirceaIo [utilizator]

  Judecatorii sunt vinovati. Nu au fler, nu si-au dat serama ca au fost mintiti. Liviu nu s-a indreptat. El nu recunoaste ca e: hot, corupt, mafiot. E necesara inca o perioada la "mititica". Cine stie daca chiara a facut puscarie sau a aranjat si asta!?
 • +2 (6 voturi)    
  Pagini de glorie (Vineri, 23 iulie 2021, 15:29)

  n.dumiritu [utilizator]

  "scopul preventiv şi educativ al pedepsei fiind atins". Auto-proclamatul tătîne al poporului, marele șef politic peste partidul-stat, peste Parlament și Guvern, trimis la zdup direct din Camera Deputaților, și primind finalmente certificat de bună purtare, ca al unui delicvent imatur, de la o instanță de provincie.
  S-au scris aceste pagini de glorie în politica românească, pentru totdeauna.
 • +11 (13 voturi)    
  Aha (Vineri, 23 iulie 2021, 15:35)

  Akylas [utilizator]

  'S-a indreptat"....
  NU, tovarasi, a ramas acelasi mincinos ordinar, daca o tot tine cu "am intrat nevinovat" !
 • -7 (9 voturi)    
  Bufnitele nu sunt ceea ce par a fi (Vineri, 23 iulie 2021, 17:08)

  doz2018 [utilizator]

  Daca asta a stat in puscarie pentru un rechizitoriu demn de desene animate, pai cutu , orban si jumatate dintre useristi ar trebui sa stea o viata intreaga, sau mai mult (?)
 • +6 (10 voturi)    
  Nu stiu (Vineri, 23 iulie 2021, 17:24)

  Cetateanu [utilizator]

  Nu stiu cum e la noi, da la altii daca iesi inainte de termen, daca incalci legea sau dovedesti ca minti te intorci instant inapoi. Da de , legile la noi sunt facute de infractori si banui ca au avut grija!
 • +4 (8 voturi)    
  Înțeleg că Justiția trebuie să fie independentă (Vineri, 23 iulie 2021, 17:32)

  SKBjull [utilizator]

  Am ieșit în stradă pentru a o apăra de Dragnea.

  Dar în acest caz mă simt de-a dreptul insultat. Mă simt luat de prost, exact cum ne lua Dragnea. DNA mai există? SRI? Cum ne putem asigura că nu le vom plăti pensie specială acestor grăjdeni?
 • +3 (7 voturi)    
  Eu asa bullshit n-am mai auzit (Vineri, 23 iulie 2021, 19:52)

  John M. [utilizator]

  de pe vremea comunistilor....Fiecare cuvintel e sculptat in lemnul vechi si tare al nemuritorilor bolsevici ai neamului...
 • +1 (3 voturi)    
  Cum vine asta? (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 11:47)

  mihaio [utilizator]

  Cum poate sa argumenteze ca "Şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale...", cand ala nici macar nu recunoate ca a gresit, considerandu-se nevinovat.
 • 0 (0 voturi)    
  a fost eliberat de niste momai care asteapta (Sâmbătă, 24 iulie 2021, 19:15)

  Antenistontel [utilizator]

  sa le intre ”speciala”!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by