Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand i-a acuzat de ”sfidare” pe consilierii locali PNL și PSD care nu au venit la ședința pe care a convocat-o vineri pentru a obține împuternicirea de a rezilia în justiție contractul cu Romprest. Pe de altă parte, ea a anunțat că, odată cu decretarea stării de alertă, în două-trei zile vor fi făcute procedurile legale pentru contractarea unui alt operator care să facă curățenie în sector.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am chemat consiliul local ca să împuternicească primarul să rezilieze acest contract în justiție pentru că serviciul de salubrizare este în colaps și trebuie să facem ceva. (...) Nu putem să ne batem joc de sănătatea cetățenilor și să rămânem fără salubrizare. Este o sfidare faptul că acești consilieri care sunt parte a acestui contract nu au fost astăzi la ședință”, a declarat edilul.

”Facturile sunt plătite la zi şi Compania Romprest continuă să ia ostatici cetăţenii de bună credinţă care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL şi PSD s-au înfrăţit din nou şi nu vor rezilierea contractului în Justiţie”, a adăugat edilul.

Întrebată ce urmează după intrarea în vigoare a stării de alertă, ea a precizat că vor fi respectate procedurile prevăzute de lege privind achizițiile publice, iar în 2-3 zile vor fi alți operatori de salubrizare.

”Pentru curățenie, ca să avem o procedură corectă, o să avem nevoie de 2-3 zile pentru a avea un alt operator care va continua serviciul”, a declarat ea.

Prefectul Capitalei Alin Stoica preciza că, odată cu decretarea stării de alertă în Sectorul 1, nu se pune în niciun caz problema rezilierii contractului cu Romprest, ci doar angajarea unui operator suplimentar care să ajute la curățenie.