Senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, lider al PNL Teleorman, a fost plasat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat că ar fi intervenit pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le repetat să elaboreze și să-i trimită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a unor concursuri și le-ar fi cerut să favorizeze candidații indicați de el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Senatorul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Ce spun procurorii:

  • În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct, cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.
  • De asemenea, le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

În perioada în care se află sub control judiciar, senatorul liberal trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu meargă la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

Eugen Pîrvulescu este senator PNL, la al doilea mandat (legislatura 2016-2020 și 2020-2024 ) și liderul organizației PNL Teleorman, reconfirmat luna aceasta în funcție. A fost susținut la șefia organizației de către președintele PNL, Ludovic Orban dar după realegerea în funcție ar fi schimbat tabăra și a trecut de partea lui Florin Cîțu.