Traficul feroviar pe magistrala București - Constanța este blocat miercuri după-amiază, la intrarea în stația Fetești, pe ambele sensuri de circulație, din cauza deraierii a cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă. Este al doilea incident de acest fel produs în ultimele două zile pe magistrala București - Constanța, după ce cu o zi în urmă o piesă desprinsă dintr-un vagon de marfă a căzut pe calea ferată și a dus la deraierea unui vagon.

tren de marfa deraiat pe magistrala Bucuresti - ConstantaFoto: CFR

Conform unui comunicat de presă al CFR SA, trenul de marfă deraiat miercuri aparține operatorului ROFERSPED. Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port - Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii.

CFR SA precizează că, pentru menținerea și asigurarea continuității circulației feroviare pe magistrala București - Constanța, operatorii de transport feroviar de călători vor stabili rutele deviate pentru a menține operational traficul feroviar spre și dinspre litoral.

Potrivit sursei citate, au fost trimise în teren echipele de intervenție pentru stabilirea soluțiilor necesare remedierii avariilor. De asemenea, conducerea companiei așteaptă evaluarea pagubelor și estimarea duratei lucrărilor.

CFR S.A. le cere scuze călătorilor pentru întârzierile care se vor înregistra în circulația trenurilor spre și dinspre litoral.