Un iranian care încerca să treacă Dunărea înot, cu un colac, a fost la un pas de a se îneca, fiind salvat de către poliţiştii de frontieră de la Giurgiu. Bărbatul intenţiona să intre ilegal în România, fiind predat autorităţilor bulgare.

iranian salvat de la inec cand incerca sa treaca Dunarea inotFoto: Politia de Frontiera

Potrivit Poliţiei de Frontieră, incidentul a avut loc marţi după-amiază, când poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au fost anunţaţi de Căpitănia Port Giurgiu că la km. 498 al Dunării, la aproximativ 150 metri în larg, se află o persoană care strigă după ajutor. O ambarcaţiune a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a intervenit pentru salvarea bărbatului, care era în pericol de înec.

Poliţiştii de frontieră l-au scos din apele Dunării şi l-au adus la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112, prin care s-a solicitat o ambulanţă, iar bărbatul este în afara oricărui pericol.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoana salvată este cetăţean iranian, are 33 de ani şi a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera din Bulgaria în România. Bărbatul a încercat să traverseze Dunărea cu ajutorul unui colac, pe direcţia localităţii Ruse. A fost informată Poliţia de Frontieră bulgară, cetăţeanul iranian fiind preluat de către autorităţile statului vecin în baza Acordului de readmisie dintre cele două ţări.