România va primi luni o nouă tranșă de 662.220 de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech. Până acum, în țara noastră au ajuns peste 16,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID numai de la acest producăror, fiind folosite mai puțin de jumătate.

Vaccin PfizerFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni. Transportul către centrul de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale.

Până la acest moment, România a recepționat 16.596.629 de doze de vaccin produse de compania Pfizer, din care au fost folosite 7.269.098.

Conform datelor transmise sâmbătă de către autorități, de la debutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 4.872.676 de persoane, deși ținta anunțată de guvern era de 5 milioane la 1 iunie. În condițiile interesului tot mai scăzut pentru vaccinarea anti-COVID, România a donat sau vinde sute de mii de doze de vaccin.