Vremea se va menţine călduroasă în Bucureşti, duminică, luni şi marţi, caniculară în timpul după-amiezelor, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. De luni noapte, vor fi și perioade cu ploi torențiele și vijelii, spun meteorologii.

Canicula in BucurestiFoto: Alex Ramsay / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrivit prognozei speciale transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie pentru București pentru în intervalul 18 iulie, ora 10:00 - 20 iulie, ora 9:00, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în timpul după-amiezelor. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

În cursul nopţii de luni spre marţi (19/20 iulie), probabilitatea de instabilitate atmosferică va fi în creştere. Temperaturile maxime vor fi de 34 - 36 de grade Celsius, iar cele minime de 19 - 22 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, marţi, în intervalul 9:00 - 22:00, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar mai ales în a doua parte a zilei vor fi înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, uşor mai scăzută faţă de ziua anterioară, va fi de 31 - 33 de grade Celsius, însă disconfortul termic se va menţine ridicat.